Mojfaks.hr u Vijesti

Za što se koriste krediti za studente - Matchbanker

Matchbanker je platforma koja služi kao posrednik između tražitelja kredita i zajmodavaca. Uz njega je razumijevanje različitih ponuda dostupnih na tržištu brzo i jednostavno - čime štedite i novac i vrijeme.

18. ožujka 2019 14:21
Za što se koriste krediti za studente - Matchbanker

Za što se koriste krediti za studente - Matchbanker Foto: MojFaks

Matchbankeru je uvijek na prvom mjestu da klijenti budu dovoljno informirani pri donošenju važne životne odluke kao one o kreditu.



Sada smo vam odlučili objasniti za što se koriste krediti za studente:

1. Školarine i naknade


Ovisno o obrazovnoj ustanovi, najveći troškovi vezani uz obrazovanje su uglavnom školarine i naknade upisnine. Ti troškovi uvelike ovise o tome je li ustanova javna ili državna. Uzimanje studentskog kredita je odlično rješenje i za one koji planiraju studirati u inozemstvu, a nisu u mogućnosti primati stipendiju.

Studentski krediti također mogu pomoći pri plaćanju visokih naknada ispisnine u slučaju prebacivanja s jednog fakulteta na drugi.

2. Troškovi stanovanja


Bilo da živite u studentskom domu ili u privatnom stanu, možete koristiti studentske kredite za plaćanje stambenih i srodnih troškova (npr. za sigurnosni polog). Troškovi stanovanja mogu se također uvelike razlikovati ovisno o mjestu stanovanja.

3. Prijevoz


Udaljenost od kuće do fakulteta može biti prevelika za pješačenje, a troškovi prijevoza mogu znatno opteretiti vaš budžet. Ovo je još jedna od stvari s kojima bi studentski krediti mogli pomoći. Možete ih koristiti za kupnju automobila, pokrivanja troškova održavanja, ili za kupnju avionske karte za posjet kući tijekom praznika (ako studirate u inozemstvu). Kako biste dodatno uštedjeli, pokušajte što češće koristiti bicikl ili javni prijevoz.

4. Knjige, udžbenici, pribor i oprema


Studentski krediti mogu se koristiti za kupovinu udžbenika, računala i ostalih potrebnih pomagala i opreme za nastavu. Kako biste potrošili što manje, najbolje je pokušati pronaći očuvane, ali rabljene knjige i elektroniku. Također možete razgovarati sa svojim profesorima na početku semestra kako biste provjerili možete li kupiti starije izdanje udžbenika i tako dodatno smanjiti troškove studiranja.

Iako svom zajmodavcu nećete morati objašnjavati na što ste potrošili novac, zapamtite da ćete s vremenom morati vratiti vaš zajam - i to uz kamatu - pa budite razumni o tome kako ga trošite.

Evo stvari koje vaši studentski krediti ne bi trebali pokrivati:

1. Praznici


Ako si ne možete priuštiti putovanje u Španjolsku bez zaduživanja, onda biste trebali ponovo razmisliti o svojim planovima za praznike. Razmotrite razgledavanje obližnjih gradova umjesto toga ili korištenje svog slobodnog vremena za pronalazak studentskog posla ili stručne prakse.

2. Gotova jela


Svakome može dosaditi jesti u menzama iz dana u dan, ali troškovi prečestih izlazaka u restorane se mogu brzo nakupiti. Ako imate pristup kuhinji (ili čak samo mikrovalnoj pećnici), razmislite o pripremanju vlastitih obroka kako biste dodali raznolikost svojoj prehrani i uštedjeli novac. Sačuvajte izlaske u restorane za posebne proslave kao što su polaganje ispita.

3. Uređivanje stana


Bez obzira na to koliko jako želite oličiti zidove i kupiti najmoderniji namještaj, ove kupnje nisu "potrepštine". Umjesto toga, možete uštedjeti novac i usavršiti svoje DIY vještine pronalaženjem kreativnih (i jeftinih) načina za uljepšavanje svoje sobe.

4. Obnavljanje garderobe


Ne biste trebali koristiti sredstva studentskog kredita za kupovanje nove odjeće. Ako vam je dosadio izgled vašeg ormara, organizirajte razmjenu odjeće s prijateljima kako biste osvježili vašu garderobu bez oštećenja bankovnog računa.

Ako želite potrošiti novac na ukrase za stan, lijep obrok u restoranu ili novu odjeću, razmislite o nalaženju studentskog posla kako biste pokrili dodatne troškove. Što više troškova pokrijete novcem od studentskog posla, manje ćete trebati koristiti kredit.

Više provjeri na Matchbanker.hr

PR tekst

Još vijesti