Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Za uspjeh je bitan – golf!

MojFaks | Vijesti, 30.06.2010.Za uspjeh je bitan – golf!

Sveučilište u Calgaryju uči svoj podmladak koji studira poslovne kolegije kako držati palicu za golf i sve što ide uz to. Poznavanje kodeksa ponašanja na travnjaku bi danas sutra moglo postati 'dealmaker' ili 'dealbreaker'.

'Prve impresije su najbitnije u svakoj situaciji, golferski bonton im daje vještine važne za uspjeh' kaže Matthew Fox, profesor koji je savjetovao svojim studentima da na trenutak ostave knjige po strani i nauče par korisnih fora s golf terena.

Ideja nije toliko u tome da se nauči igrati golf, nego da se nauče važni aspekti networkinga. U aristokratskoj igri postoje precizna pravila gdje stajati, kada je OK razgovarati, a kada se šuti i tako tome, što bi se danas sutra moglo pokazati ključnim u poslovanju. Pogotovo dio o tome kada zaćkomiti.

Ipak, izvanfakultetsko iskustvo nas uči da nije toliko važno što znamo nego koga znamo. A da je dobro poznavati ekipu koja igra golf nekako se nameće samo od sebe . O kodeksima možemo nekom drugom prilikom.


Krešimir Dujmović


golfuspjehKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se