Mojfaks.hr u Vijesti

Zagreb nije jedini: U Slavoniji će se od iduće pokrenuti godine studij Socijalnog rada

Studenti koji su htjeli studirati socijalni rad su morali krenuti putem metropole jer je do sada takav studij postojao samo na zagrebačkom Pravnom fakultetu.

8. veljače 2017 10:20
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

No, to od sljedeće godine neće biti slučaj jer Osijek dobiva Sveučilišni preddiplomski studij Socijalnog rada. Prema pisanju portala osijek031, novi će studij biti ustrojen kao redoviti studij te kao izvanredni studij i oba će trajati tri godine, odnosno šest semestara. Akademski naziv koji će studenti steći završetkom studija je prvostupnik/prvostupnica socijalnog rada.

Sveučilišni preddiplomski studij Socijalnog rada ima za cilj prenijeti studentima znanje, vještine i vrijednosti nužne u socijalnom radu kojima se nastoji ublažiti socijalne i ekonomske nepravde te nejednakosti u društvu, poštujući etička načela socijalnog rada kao i temeljne potrebe i prava ljudi, piše osijek031.


Izvor: Pixabay

Trogodišnji program studija uključivat će predavanja iz područja ekonomije, prava, psihologije i socijalnog rada pa su prema tome složeni i obavezni kolegiji poput Uvoda u psihologiju, Uvoda u pravo za socijalni rad, Komunikacija u socijalnom radu i slično.

Prva generacija studenata Socijalnog rada bit će upisana u akademsku godinu 2017./2018., a više o osječkom novom fakultetu možete pročitati na stranicama Pravnog fakulteta i na portalu osijek031.

Ivana Petrić
foto: Pixabay

Još vijesti