Mojfaks.hr u Vijesti

Zanimljive činjenice o studiranju koje trebaš znati

Kada smo brucoši, pomalo se pribojavamo svega vezanog uz studiranje. Kako će nam sve skupa ići, kako ćemo se uklopiti u ekipu na fakultetu, hoćemo li se uz učenje stići i zabaviti i još na stotine pitanja vrzma se pod našim jadnim, uspaničenim glavama...

27. svibnja 2013 13:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

>> Studentica obrijala međunožje u obliku križa i dijelila kondome

Ipak, ne treba stvarati strku, ako se na vrijeme pripremimo, sve zajedno neće biti takav stres.

Evo što vam nitko neće reći o studiranju, a pri tome trebamo naglasiti i sljedeće – always look on the bright side of life!

Sa svog ćeš prozora u studentskom domu imati dobar pogled na staze i stazice kojima prolaze ostali studenti. Ovako ćeš moći škicati svekoliko pučanstvo i upoznavati ljudske navike. Možda se to sada čini nezanimljivo, ali u ljetnim mjesecima kada moraš štrebati za ispite, činit će ti se kao najbolja stvar na svijetu!

Bit će novih cura! Bit će novih dečki! Bit će prilika za flert! U studentskim domovima je više nego igdje drugdje prilika za dobar stari flert.

Bit će studentskih zabava, brucošijada! I ti ćeš biti pozvan/a!



Prijatelji koji su ostali kod kuće i odlučili reći \'ne\' studiranju, smijat će ti se kada im spomeneš pisanje eseja, seminarskih, učenje do sitnih noćnih sati.

Nemaš li vlastiti hladnjak, u banani si!

Doista je moguće sprijateljiti se s nekim odmah prvog dana, čim se upoznate (primjerice, sa svojim novim cimerom). Ali moguće je i da tu istu osobu zamrziš za samo mjesec dana!

Studenti će izabrati pet sati ujutro za vrijeme usisavanja i čišćenje svoje sobe. Ili za glasnu raspravu. Ili za glasnu glazbu. Ili za izlazak i ulazak iz/u sobu, a vrata nesnosno škripe. Ponesi čepiće za uši.

Fakultet je prepun mogućnosti! Ovo je doista istina, a druga je stvar što većina studenata nikada ne upozna, a kamoli isproba te mogućnosti, iako debelo plaćaju svoje studiranje. Nemojte biti jedan od tih ljudi.

Tišina ne postoji. Svaki pokušaj da odspavaš dva sata u komadu tijekom vikenda, posebice ako imaš lagani san, završit će neuspjehom.

>> Foto: Provjerite gdje se tulumarilo ovog vikenda!

Hrana u menzi s vremenom počinje izgledati… hm, pomalo čudno, da ne kažemo odbojno.

Povezi bicikl u mjesto svog studiranja. Ne trebaš se zbog toga osjećati glupo. Naprotiv, svi će ti zavidjeti jer ćeš se probijati do fakulteta lakše nego bilo tko drugi.

Ne propuštaj predavanja. Sada se možda čini kao da nemaš ondje što zapisivati i naučiti, ali na dan ispita ćeš bolno shvatiti kako nisi imao/la pravo.



Rijetko tko može nešto naučiti u svojoj sobi pa čak i u studentskim učionicama (ta zar nisi primijetio/la da uvijek netko ulazi i izlazi i šapće??!!). Pronađi neko skriveno i tiho mjesto za učenje i drži ga samo za sebe (ako želiš završiti fakultet).

>> Istraživanje: Neke ženske torbice prljavije su od WC školjke!

Nemoj ići nešto važno fotokopirati sat vremena prije predavanja. Sve kopirke u blizini bit će zauzete.

Profesori na fakultetu drugačiji su od onih u srednjoj. Nitko te neće cimati za rukav da \'barem nešto naučiš za prolazak\'.

Ako ti je sada domaća hrana već dojadila, sjeti se da ćeš je hvaliti kao suho zlato kada nakon mjeseci studiranja konačno dođeš na mamin ručak.

N.LJ.J.
Foto: Sxc.hu


Provjeri još...

>> Ostavljen u bolnici s post-it porukom nakon alkoholnog natjecanja

>> Neobični seksualni zakoni u SAD-u: Nema ljubljenja, igrački, životinja...

>> Foto: Provjerite kako se tulumarilo ovog vikenda širom Hrvatske!


www.tulumarka.com

Još vijesti