Mojfaks.hr u Vijesti

Zaštitari provjeravaju X-ice u menzama - nema više posuđivanja

Nema više zloporabe studentskih iskaznica u menzama Grada Zagreba! Odlučila je tako uprava Studentskog centra i uživanje u jeftinoj klopi na tuđu iskaznicu proglasila - "kaznenim djelom"...

12. studenog 2009 20:04
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Popularna X-ica, koja je juhu, glavno jelo i desert omogućavala za šest-sedam kuna spada u neka prošla vremena.

Kazna se još ne zna!

Zaštitari raspoređeni po svakoj blagajni u svakoj menzi kontroliraju sliku i ime na X-ici, a ako slika ne odgovara studentu koji je sa sobom nosi, njegovo ime upisuje se na “crnu listu” zaštitara. Koja je kazna za “prijestupnike”, Večernji list upitao je Niku Vidovića, ravnatelju SC-a?

– Kaznu još nismo odredili, zasad tek prikupljamo imena tih studenata. X-ica je neprenosiva, ona je dokument kao i indeks i osobna iskaznica.

Tako želimo spriječiti troškove državi – kaže ravnatelj Vidović. Iako je akcija kontrole studenata počela u petak, o broju studenata prijestupnika Vidović nije želio govoriti. Rekao je tek da se radi o njih oko 500. A studenti?

Oni u redu, čekajući hranu, u rukama već vrte svoju studentsku iskaznicu i uredno je pokazuju zaštitarima. Tek međusobni komentari otkrivaju lavinu nezadovoljstva.

– Opet štede na nama i opet smo im mi krivi. Kakve veze ima ako na iskaznici piše Iva, a jede Marko? To je isti trošak. Uostalom, i Marko može ostati bez kune na iskaznici pa zamoliti kolegu da nešto pojede na njegovoj iskaznici – komentiraju studenti s Brodogradnje.

– Država nije planirala da će i Marko jesti – odgovara na slikoviti primjer Vidović i naglašava da studenti tako krše propise.

 

Više: Večernji list

Još vijesti