Mojfaks.hr u Vijesti

‘Zaustavimo ludilo ljepote’: kampanja kao ni jedna do sad!

Ovo je psihološki trik na koji nasjedaju čak i obrazovane, uspješne i lijepe djevojke i žene: ako izgledam bolje, bolja sam osoba!

11. srpnja 2014 15:25
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Jedna kampanja posvetila se ideji razbijanja ove misli. Kampanja “Stop The Beauty Madness” želi vas “udariti šakom u trbuh” svojim šokantno iskrenim oglasima, izjavila je osnivačica kampanje Robin Rice.

“Stop The Beauty Madness” je serija od 25 reklama s upečatljivim i iskrenim porukama koje naglašavaju istinsko ludilo koje sudjeluje u stvaranju i podilaženju standardima ljepote. Rice je kampanju pokrenula kako bi se poigrala s unutarnjim vjerovanjem žena da fizička ljepota određuje njihovu vrijednost.

Ljepota, podsjeća nas Rice, može biti pažljivo uređena ili pak potpuno slučajna i neplanirana. Unatoč tome, ljubomorni smo na privilegij prirodno lijepih ljudi, a istodobno kritiziramo sve one koji su dovoljno mršavi da ulaze u standard: “Čak i ako odgovaramo standardu, upadamo u nevolju zbog toga. Ne možete pobijediti.”

Gledamo časopise i modne fotografije i bez obzira vjerujemo li u njih ili ne, toliko smo ih do sada već pogledali…da nešto u nama progovara: ‘To je lijepo’. Bez obzira želimo li ili ne želimo intelektualno vjerovati u njih, nešto nas duboko u nama neprestano uspoređuje s tim fotografijama.

Mijenjanje kulture ljepote neće se dogoditi preko noći, ali Rice se nada da će se jednog dana žene moći oduprijeti njenim imperativima.

Čitavu kampanju pogledajte ovdje.









L.B./izvor: Huffington Post

Još vijesti