Mojfaks.hr u Vijesti

Zdravo tijelo, zdrav duh: u Zagrebu uskoro sportski kampus!

Dvije nove polivalentne sportske dvorane, vanjski sportski tereni za odbojku, košarku, rukomet i nogomet, dijagnostički centar u kojem će se rekreativcima nakon pregleda raditi individualni programi vježbanja, trim staza, studentski trg i veliki park s klupicama i stazama - tako će izgledati novi sportski kampus, koji će obuhvaćati današnji prostor Kineziološkog fakulteta i zemljišta oko njega, sportski park Mladost i Studentski dom Stjepan Radić.

3. listopada 2014 16:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na zemljištu koje se prostire na 14,4 hektara, okruženom Selskom, Horvaćanskom, Haberleovom i Jarunskom ulicom, smjestit će se još i trenažna atletska dvorana i novi prostori Hrvatskog olimpijskog odbora.

Realizacija projekta gradnje zapadnog sveučilišnog kampusa počinje sljedeće godine, a prva faza bit će dovršena do Europskih sveučilišnih igara 2016. godine. Ovih dana bit će raspisan natječaj za arhitektonsko rješenje pa će se konačni izgled novog kompleksa znati do nove godine.

Ukupna vrijednost projekta je oko 170 milijuna kuna, već je dovršena studija predizvodljivosti i podloga za arhitektonski natječaj, a projekt je prijavljen za sredstva iz fondova EU.

L.B./izvor: Jutarnji list
foto: Facebook/Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Još vijesti