Mojfaks.hr u Vijesti

Žele problem plastike objasniti mladima: Studenti će u Splitu pokazati načine zaštite okoliša na ZORH skupu

Sigurno niste čuli za ZORH. ZORH ili Zaštita okoliša Republike Hrvatske jest susret studenata i visoko obrazovanih osoba koji se nalaze u tom području ili se žele nalaziti u tom području.

7. ožujka 2019 14:14
 Žele problem plastike objasniti mladima: Studenti će u Splitu pokazati načine zaštite okoliša na ZORH skupu

Žele problem plastike objasniti mladima: Studenti će u Splitu pokazati načine zaštite okoliša na ZORH skupu Foto: MojFaks

Studenti Kemijsko - tehnološkog fakulteta u Splitu u suradnji sa Studentskom sekcijom Hrvatskog društva kemijskih inženjera (HDKI) te uz stručnu pomoć znanstvenika i ostalih djelatnika Fakulteta organiziraju 2. Susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj (2. ZORH Susret) koji će se održati od 26. do 27. travnja 2019. godine na Kemijsko-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu.


Ovaj susret održava se drugu godinu zaredom i okuplja preko 100 sudionika. Prošlogodišnji odaziv bio je velik te smo odlučili nastaviti s organizacijom Susreta u želji da se prošire nova znanja, ideje i tehnologije u području zaštite okoliša. Namjera Skupa je okupiti studente, znanstvenike i stručnjake sa sveučilišta, istraživačkih instituta dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Cilj 2. ZORH Susreta jest povezati akademsku zajednicu s privredom kako bi se raspravilo o ključnim problemima i kako bi se javnost dodatno potakla na veću zainteresiranost u području zaštite okoliša. Izmjena iskustava, predstavljanje tekućih dostignuća te predavanja koja će održati  studenti te vrsni znanstvenici i stručnjaci za vrijeme održavanja Susreta, najdjelotvorniji je način kako proširiti informacije i pomoći razvoju profesionalne svijesti.

Susret će uključivati sljedeće cjeline:

- Prikupljanje i zbrinjavanje krutog otpada u RH 

- Metode pročišćavanja otpadnih voda

- Zagađenost Jadranskog mora 

- Ispitivanje kakvoće tla i metode pročišćavanja tla tretiranog pesticidima

- Kvaliteta zraka u RH

- Otpad kao sirovina    

- Ugrožene vrste u Parkovima prirode i Nacionalnim parkovima

Okoliš je ljudsko tijelo - drvo su naša pluća, Sunce naša toplina, oblaci su naše oči, voda je naša krv, a ona mala pčelica je naše srce. Bez okoliša ne možemo, ali okoliš može bez nas, zato se pridružite i odazovite se ovom prekrasnom eventu jer, kako bi rekao C. Nepot, "Što priroda uskrati, nitko ne može dati".

PR tekst

Još vijesti