Mojfaks.hr u Vijesti

Predstavljen 'Plan za mlade': Studentski poslovi trebali bi se ubrajati u radni staž

Tijekom predizbornih kampanja političarima su puna usta mladih. Žele da mladi budu zaposleni nakon završetka fakulteta, ali nitko ne poduzima ništa konkretno. Premda trenutno nije u predizbornoj kampanji, na Forumu mladih svoje stranke vođa SDP-a Davor Bernardić predstavio je 'Plan za mlade' kojim se zalaže da studentski poslovi ulaze u radni staž.

29. Siječnja 2018 13:17
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je u Krapini, s članovima tamošnje organizacije Foruma mladih, predstavio nacionalnu kampanju "Plan za mlade" koju, kako je rekao, u toj stranci već provode, a cilj im je da mladi lakše dođu do posla i stana te ostanu u Hrvatskoj, donosi Lider.


Izvor: Facebook@Davor Bernardić

SDP, rekao je, provodi "Plan za mlade" odnosno provodi obrazovnu reformu na lokalnoj razini  – od informatike u školama i građanskog odgoja do poduzetništva jer želi mladim ljudima osigurati bolje uvjete života i rada, piše Lider.

Bernardić ističe da je vježbeništvo jedan od uvjeta da mladi dobiju priliku kod poslodavca


Davor Bernardić kaže da je u zadnjih godinu dana Hrvatsku je napustilo 60 tisuća ljudi jer nemaju uvjete za život. Tvrdi da je SDP-ov zadatak da kroz "Plan za mlade" osiguraju najvažnije mjere za ostanak mladih, odnosno da lakše dolaze do stana i posla. Dodao je kako su u kampanji okupili velik broj mladih te da im svakodnevno šalju svoje ideje i prijedloge.

...Bio je najbolji student PMF-a: Naš mladi političar primao mnoge stipendije, a zbog jedne dobio prijavu...


"Lakše do stana – kroz ugovore za stalno, kroz priznavanje studentskog rada u radni staž, kroz set mjera za poticanje zapošljavanja. Lakše do stana – kroz sufinanciranje najma i kroz izgradnju stanova za najam, poručio je te ustvrdio da 75 posto građana u Hrvatskoj ne može kupiti svoju nekretninu i da se tu pogodovalo bankama", kazao je Bernardić.


Izvor: Unsplash

Kroz poruku "lakše do posla" Bernardić ističe vježbeništvo kao jedan od temeljnih uvjeta da mladi ljudi dobiju priliku kod poslodavca, da ostanu na poslu i da dobiju ugovore za stalno. Dodao je da mladi ne smiju biti besplatna radna snaga i  istaknuo cilj SDP-a da se studentski i volonterski rad priznaju u radno  iskustvo.

Cijeli članak o tome što se događalo na Forumu mladih pročitajte na linku.

Ivana Petrić
izvor: Lider
foto: smotra.uniri.hr

Još vijesti