Mojfaks.hr u Vijesti

Ove godine 'škicaš' STEM stipendiju? Provjeri jesi li na PRAVOM faksu i je li tvoj studij na LISTI

I ove godine studenti će imati priliku konkurirati za državnu stipendiju u STEM područjima znanosti.

26. kolovoza 2020 15:55
Ove godine 'škicaš' STEM stipendiju? Provjeri jesi li na PRAVOM faksu i je li tvoj studij na LISTI

Ove godine 'škicaš' STEM stipendiju? Provjeri jesi li na PRAVOM faksu i je li tvoj studij na LISTI Foto: MojFaks

U svrhu dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Izvadak studijskih programa u STEM područjima znanosti na temelju Upisnika studijskih programa Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Izvadak studijskih programa u STEM područjima znanosti sadrži samo one studijske programe čiji studenti mogu konkurirati za ostvarivanje prava na državnu stipendiju u skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti. Početkom akademske godine, nakon dodatne provjere popisa studijskih programa s visokim učilištima, Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavit će ažuriranu verziju Izvatka studijskih programa u STEM područjima znanosti.


Elektrotehnika, strojarstvo, brodogradnja, nautika...


Na popisu se trenutno nalaze studijski programi poput Elektrotehnike, Strojarstva, Brodogradnje, Nautike, Ekoinženjerstva i drugih, a čitav Izvadak studijskih programa u STEM područjima znanosti možete pronaći na linku u odjeljku Dokumenti.

...Kako se to dijeli STEM stipendija!? Od iduće godine uvodi se jedna VAŽNA PROMJENA – oni s \'težih\' fakulteta bit će zadovoljni...


Dodjela stipendija provodit će se i u nadolazećoj akademskoj godini. Razdoblje provedbe Projekta Dodjela stipendija studentima u prioritetnim područjima (STEM) je: kolovoz 2017. – lipanj 2022.

Prve e-poruke za provjeru podataka studenti uobičajeno mogu očekivati u drugoj polovici listopada. Tada studenti na e-adresu zaprimaju obavijest da provjere svoje osobne podatke uz rok od 5 dana za ispravak podataka (ako neki podaci budu netočni, studenti kontaktiraju svoje visoko učilište ili Ministarstvo).  

...FORA! Studenti TOP SLOGANIMA mame brucoše i \'gađaju\' super NAGRADU: \'STEM odaberi jer tu se rađaju milijarderi\'...


Na poveznici će studenti će imati mogućnost upisati i dodatnu adresu elektroničke pošte na koju žele primati obavijesti (npr. Gmail), a neovisno o zaprimanju e-mailova, kada započne cijeli postupak, svoje podatke i rang-liste moći ćete provjeriti i direktno na aplikaciji stemstipendije.mzo.hr – ulogirati se možete svojim AAI@EduHr korisničkim identitetom.

A.Z.
foto: Shutterstock By ShutterStockStudio

Još vijesti