Mojfaks.hr u Vijesti

Pokazi vrijede do kraja mjeseca! Evo kako jednostavnije i lakše produljiti postojeće pretplatne karte

Pokaz za ZET-ove tramvaje i autobuse studenti će i ove godine moći produljiti na jednostavniji način: više neće morati po potvrdu na fakultete nego putem informatičkog programa koji sam povlači podatke.

4. listopada 2017 13:00
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zagrebački električni tramvaj još je 21. kolovoza započeo s procedurom produljenja postojećih ili izradom novih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima, za novu školsku i akademsku godinu 2017./2018., stoji na službenim stranicama ZET-a.


Izvor: zet.hr

Iz ZET-a napominju kako su studentski statusi valjani do 31. listopada, a daljnje produljenje profila za sve korisničke skupine je preduvjet za kupnju mjesečnih ili godišnjih kupona. Učenici i studenti koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju produljiti učenički, odnosno studentski status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a ili na kioscima Tiska i iNovina.

Nema više čekanja u tajništvu fakulteta zbog potvrde o studiranju


ZET je od ove akademske godine omogućio znatno jednostavnije produljenje postojećih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz. Produljenje profila na pretplatnim kartama,  zahvaljujući informatičkoj povezanosti sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK), omogućeno polaznicima onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu i to bez prethodnog ovjeravanja Zahtjeva ZET-a u tajništvima obrazovnih institucija.

...Kad zbog gužve prekoračiš \'akademsku četvrt\': Odsad potvrdu o kašnjenju printaj na računalu!...


Međutim, ako se netko od korisnika ne nalazi u sustavu, na što prijevoznik ne može utjecati, za produljenje profila postojećih pretplatnih karata, potrebno je dostaviti na prodajno mjesto ZET-a i prethodno ovjeren obrazac Zahtjeva, piše na ZET-ovim službenim stranicama.


Izvor: Pixabay

Studenti s prebivalištem na području gradova Velika Gorica i Zaprešić, za prvu godinu fakulteta obvezni radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi Grada. Redoviti studenti s prebivalištem na području općina Stupnik, Bistra i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine u kojoj imaju prebivalište.

Za kraj, iz ZET-a upozoravaju da bi novi korisnici mjesečnog pokazala trebali što prije napraviti isti jer potvrda o predanom zahtjevu za izradu kartice nije zamjena za valjanu kartu.

Više o novostima u vezi studentskih pokaza pročitajte na stranicama ZET-a.

Ivana Petrić
foto: Pixabay

Još vijesti