Mojfaks.hr u Vijesti

ZET uvodi besplatan wifi i u autobuse – evo na kojim linijama možete surfati

S jučerašnjim danom počeo je ZET-ov pilot projekt besplatnog interneta što je razveselilo mnoge putnike, osobito one mlađe.

14. ožujka 2017 11:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prošle godine je Zagrebački električni tramvaj opremio tri vozila uređajima za besplatan internet, a od jučer možete ondje besplatno surfati. Osim toga, plan je u iduća tri mjeseca besplatan wifi trebao biti u svim vozilima ZET-a i spreman na korištenje.

...Koja je šifra? Nova usluga ZET-a će vas oduševiti...


"Danas krećemo s pilot projektom besplatnog interneta u tri autobusa Zagrebačkog električnog tramvaja. Prije dva mjeseca krenuli smo s pilot projektom u tri tramvaja te isto tako očekujemo pozitivna iskustva naših putnika. Internet se može koristiti pola sata, a nakon spajanja na mrežu korisnik se automatski preusmjerava na ZET-ovu internetsku stranicu i može pregledavati sve stranice, osim one neprimjerena sadržaja ", izjavila je Ljuba Žgela, voditeljica ZET-a.


Izvor: Pixabay

Pilot projekt, tijekom kojeg će se prikupljati podaci o radu mreže te komentari putnika te će trajati tri mjeseca. Autobusi s pristupom internetskoj mreži vozit će na frekventnijim linijama i to vozila 109 Črnomerec – Dugave i 118 Mažuranićev trg – Voltino. Tako su i navedene autobusne linije pridružene trima tramvajima koji od siječnja nude ovu uslugu besolatnog surfanja, a označeni su naljepnicom kako bi ih putnici mogli raspoznati.

Ova vijest pozitivno je iznenadila mnoge, a osobito studente koji uglavnom dosadu vožnje vole ubijati surfajući.

Više o ovoj novosti možete pročitati ovdje.

Ivana Petrić
izvor: zet.hr
foto: Shutterstock

Još vijesti