Mojfaks.hr u Vijesti

Zgrabi svoju stipendiju za Central European University - omiljenom međunarodno priznatom sveučilištu u susjedstvu

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European University-a (CEU) za Hrvatsku, objavljuje natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2018.19.

22. studenog 2017 15:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

CEU je sveučilište za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike koje se nalazi u Budimpešti. CEU izvodi 49 međunarodno priznatih studijskih programa na engleskom jeziku te omogućuje financijsku potporu za studij većini upisanih studenata.

Na CEU studira više od 1500 studenata iz preko 115 zemalja svijeta, što studijsko iskustvo čini izrazito međunarodnim. CEU svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima u ukupnoj vrijednosti od 13 milijuna eura, uz dodatnih 9 milijuna eura potpore u svrhu usavršavanja i istraživanja.



Prema Quacquarelli Symonds (QS) rang listi studijski programi iz javnih politika i međunarodnih odnosa na CEU nalaze se među 40 najboljih u svijetu. Stariji diplomanti CEU sveučilišta danas obnašaju dužnosti na visokim pozicijama u institucijama Europske unije, ministarstvima vanjskih poslova, Svjetskoj banci, Ujedinjenim narodima te Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju.

Pune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja, zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove. Tijekom studija studenti se mogu prijaviti za dodatnu potporu u svrhu usavršavanja, putovanja ili istraživanja.

Natječaj je objavljen na internetskom portalu www.stipendije.info, a prijave na natječaj za kandidate iz Hrvatske su moguće putem poveznice. Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2018./2019. je 1. veljače 2018. godine.

PR tekst

Još vijesti