Mojfaks.hr u Vijesti

Znanstvenici otkrili koliko je seksa dovoljno za sreću!

Reći ćemo samo – imat ćete i više nego dovoljno vremena za gledanje omiljenih serija i filmova...

19. studenog 2015 13:28
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iako je često aktivniji seksualni život povezivan sa srećom, korelacija postaje mutnija u svim slučajevima u kojima se partneri seksaju više od jednom tjedno. Stoga: češći seks mogao bi vam biti zabavan, ali neće utjecati na razinu sreće koju osjećate.

Ako ste u vezi i stalo vam je da tako i ostane još barem neko vrijeme, znanstvenici tvrde da će vas seks jednom tjedno usrećiti taman dovoljno da ostanete zajedno.

U istraživanju koje je iznjedrilo ove rezultate sudjelovalo je oko dvije i pol tisuće ispitanika, a proveli su ga znanstvenici sa Sveučilišta Toronto-Mississauga. Glavna znanstvenica, dr. Amy Muise izjavila je: "Iako se čest seks povezuje sa većim zadovoljstvom, poveznica između snažnijeg osjećaja sreće i većeg broja seksualnih odnosa na tjednoj bazi jednostavno je preslaba. Rezultati sugeriraju da je seks važan za održavanje intimne povezanosti s partnerom, ali ne morate se seksati svaki dan da bi zadržali ovaj osjećaj bliskosti."

Pojasnila je da su se rezultati podudarali u skupinama različite životne dobi, jednako među dugoročnim parovima i među onima koji su u \'friškoj\' vezi.

Unatoč rezultatima, Amy ne zna objasniti seksaju li se ljudi u vezi jer su jednostavno sretni ili su sretniji jer se seksaju (jednom tjedno).

Druga je studija pokazala da je seks među partnerima važniji od toga koliko osobe u vezi zarađuju. Sjetite se toga kad se sljedeći put posvađate oko plaćanja karte za koncert ili ručka u menzi.

L.B./izvor: Hexjam
foto: Freeimages

Još vijesti