Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Nauče li već na faksu biti neljubazni? Studenti medicine iz tri Hrvatska grada otkrivaju jesu li spremni za teške razgovore s pacijentima

Objavljeno 12.01.2018. u Akademska četvrt

Doktori medicine, odnosno liječnici, ljudi su koji su svoje školovanje i život posvetili liječenju drugih. Iako se radi o humanoj profesiji osoba posvećenih pomaganju drugima, nerijetko se u javnom prostoru čuju izjave osoba nezadovoljnih tretmanom koji su dobili u ordinaciji ili ambulanti.

Poželjni i nepoželjni studiji po hrvatskim gradovima: Evo kojih nam studenata treba više, a kojih manje

Objavljeno 08.01.2018. u Akademska četvrt

Hrvatski zavod za zapošljavanje svake godine objavi Preporuke za upisnu politiku i politiku stipendiranja. To znači da su napravili analizu koja pokazuje za koje sveučilišne i stručne studije treba povećati upisnu kvotu, a za koje kvotu valja smanjiti.

Probili led i postigli ono što roditelji nisu: Priče domaćih studenata koji su prvi u obitelji upisali fakultet

Objavljeno 04.01.2018. u Akademska četvrt

Izraz 'first generation college student' odnosi se na osobu koja je prvi student u svojoj obitelji, odnosno, riječ je o studentima čiji roditelji nisu išli na fakultet pa čak ni šira rodbina te će oni biti prvi s diplomom u obitelji.

Predstavite se kolegama i profesorima: Znate li što je e-portfolio i kako ga koristiti dok studirate?

Objavljeno 02.01.2018. u Akademska četvrt

Znaš li da postoji nešto nalik društvenoj mreži na kojoj se umrežavaju studenti, na temelju svojih portfolija?

'Nije fer prema nama redovnima': Među studentima napeto jer će izvanredni moći raditi preko student servisa

Objavljeno 27.12.2017. u Akademska četvrt

Prijedlog zakona o studentskom radu izazvao je podjele među studentima. Mnogima je sporna stavka o mogućnosti rada preko studentskog ugovora za izvanredne studente jer smatraju da to nikako nije pošteno prema redovnim studentima.

10 000 kuna godišnje: Studenti pomorskih fakulteta od sljedeće godine mogu računati na novu stipendiju

Objavljeno 21.12.2017. u Akademska četvrt

Na inicijativu Sekcije mladih Sindikata pomoraca Hrvatske, SPH pokreće novi projekt - stipendiranje studenata pomorskih fakulteta.

Prorektor Sjevera protiv podjela: Hoće li Sveučilište Sjever postati Sveučilište u Varaždinu?

Objavljeno 21.12.2017. u Akademska četvrt

Zastupnik Mosta nezavisnih lista, Robert Podolnjak, podnio je predsjedniku Sabora prijedlog da Sveučilište Sjever postane Sveučilište u Varaždinu i da se iz Koprivnice preseli u Varaždin. Protiv te ideje je prorektor Sjevera jer smatra da podjele nisu potrebne.

Loša kvaliteta ili previše peglanja? Studenti nam pokazali kako im iksice izgledaju nakon godina korištenja – prizor nije lijep

Objavljeno 20.12.2017. u Akademska četvrt

Dokument kojim student dokazuje svoj studentski status i na temelju kojeg ostvaruje različite subvencije zove se iksica, a to zna svaki student. Iksicu može koristiti samo osoba na čije ime ona glasi te bi trebala biti u dobrom stanju.

'Čovjek se može dobro odmoriti na faksu': Studenti otkrivaju koliko često spavaju na predavanjima

Objavljeno 19.12.2017. u Akademska četvrt

'Bolje šest sati u školi nego ne spavati uopće' glasi stara učenička pošalica koju bi mnogi studenti mogli upotrijebiti u svom slučaju uz malenu ispravku 'škole' u 'fakultet'. Spavanje tijekom predavanja nije ništa novo jer svi smo barem jednom vidjeli kolegu koji to radi ili nam se omaklo pa smo i sami pošli putem sanjive doline dok profesor drži predavanje.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se