Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Sjećate se djevojke koja godinama ne želi iseliti iz doma? Evo što bi se dogodilo da to netko pokuša u našim domovima

Objavljeno prije 2 dana u Akademska četvrt

Dok neki jedva čekaju iseliti iz studentskog doma, drugima se život u domu toliko svidio da ne žele ni iseliti.

Zaboravite rezervaciju stola i iznošenje stolica: 10 pravila ponašanja u domskoj učionici

Objavljeno prije 5 dana u Akademska četvrt

Dok je nekim studentima lakše učiti u vlastitoj domskoj sobi ili u knjižnici, drugi to redovito čine u domskim učionicama. Naravno, jedna od namjena tih učionica je učenje, a budući da u domu živi puno studenata reda jednostavno mora biti.

IMENOM I PREZIMENOM: Ovo su najbolji profesori po odabiru njihovih studenata

Objavljeno 09.03.2018. u Akademska četvrt

Za razliku od srednje škole, na fakultetu se osjećamo ravnopravniji s profesorima, posebic kada nas oslove s 'kolega', a mnoge od njih ćemo pamtiti cijeli život. Dok će nam neki ostati u sjećanju zbog svog terora, druge rado pamtimo jer su nam prenijeli znanje, ohrabrili nas i inspirirali za nove stvari u karijeri i u životu.

Ususreta Danu žena: Statistika jasno pokazuje – djevojke osvajaju fakultete u Hrvatskoj

Objavljeno 07.03.2018. u Akademska četvrt

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka te se toga dana slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Na taj dan svaka studentica će sigurno čuti klasičnu 'sretan Dan žena' čestitku, a kako bi se osjećale 'moćno' u svakom trenutku trebaju znati koliko su kroz godine napredovale kada je riječ o visokom obrazovanju.

Restoran najbliži domovima više neće raditi vikendom! Osječki studenti ljuti: 'Hodat ćemo kilometar, a gužve će biti još veće'

Objavljeno 06.03.2018. u Akademska četvrt

Studentski restorani i menze mnogim studentima donose spas pa su studenti navikli da i vikendom ne trebaju previše razmišljati o tome gdje otići na ručak. No, studenti iz Osijeka će nažalost početi razmišljati o tome jer su studentski restorani promijenili radno vrijeme, a jedan od restorana uopće neće raditi vikendom.

Splićanka oduševljena studiranjem u Nizozemskoj iako su domovi skuplji od stanova, a obrok u menzi košta 35 kuna

Objavljeno 05.03.2018. u Akademska četvrt

Otkad su nam se otvorila vrata Europske unije, studenti iz Hrvatske lakše odlaze na studij u druge europske zemlje. Osim što im je za studij iznimno zanimljiva Slovenija, neki naši studenti školuju se i u Nizozemskoj. Nizozemska se od ove akademske godine može pohvaliti najvećim brojem stranih studenata, a jedna od njih je i Splićanka Petra.

Ovo je 10 najboljih europskih zemalja za studente u 2018. godini

Objavljeno 01.03.2018. u Akademska četvrt

Na web stranici Study.eu svake se godine objavljuje lista najboljih europskih zemalja za studente. Kriteriji su raznoliki, a odnose se uglavnom na kvalitetu studentskog života i studija, cijenu obrazovanja i troškove života.

Ne znaju za burzu: Provjerite koji studenti do posla u Hrvatskoj dolaze i prije nego što dobiju diplomu

Objavljeno 01.03.2018. u Akademska četvrt

Od trenutka diplomiranja do pronalaska posla obično ne prođe više od tri mjeseca. U pravilu, tri mjeseca od diplomiranja svi su zaposleni...

Prelako do petice na faksu: Dolaze li do odličnih ocjena i studenti koji ne uče?

Objavljeno 26.02.2018. u Akademska četvrt

Koliko su uopće bitne odlične ocjene u indeksu?Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se