Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Iako neće dobiti besplatnu Interrail kartu, mladi Europljani ipak će imati priliku besplatno putovati

Objavljeno prije 9 sati u Vijesti

U rujnu prošle godine europski zastupnici Manfred Weber, Jose Manuel Fernandes i Wim Van de Camp predložili su program besplatnog putovanja željeznicom po Europi za sve mlade Europljane koji je oduševio učenike i studente diljem Europe.

Sveučilište u Koprivnici napokon dobiva menzu, ali i nove preddiplomske i diplomske studije

Objavljeno prije 11 sati u Vijesti

Za Sveučilište Sjever u Koprivnici spremaju se brojni projekti, a neki od njih uključuju gradnju menze 'na licu mjesta' te obnova dvije zgrade koje žele pretvoriti u znanstveno-istraživački centar.

Rekord Europske unije: Čak 83,8% mladih Hrvata u dobi od 25-29 godina živi s roditeljima

Objavljeno prije 4 dana u Vijesti

Hrvatski mladići i djevojke žive s roditeljima. Iz nekadašnjih dječjih soba izlaze u tridesetim godinama života. To znači i kasnije zasnivanje obitelji pa i dugoročnu štetu za demografski urušeno društvo.

'Da se radi o njihovim sestrama drugačije bi pisali': Snimao studenticu u domu, uslijedili grozni komentari

Objavljeno prije 5 dana u Vijesti

Nažalost često čujemo kako se u domovima kradu bicikli, novci i neke sitnice, a lopovi i provalnici su uglavnom stariji ljudi koji nisu stanari doma.

Ove su domaće tvrtke prijatelji studenata: Provjerite tko je u svoj Zlatni indeks upisao najbolje ocjene

Objavljeno prije 5 dana u Vijesti

Svaki student sanja o tome da će stručnu praksu ili prve poslovne korake moći odraditi u renomiranoj kompaniji unutar koje će njegov trud i rad biti zamijećeni i cijenjeni. Svake godine biraju se poduzeća u Hrvatskoj koja vam nude upravo to - praksu, posao ili stipendije osmišljene na studentima prijateljski način.

Objavljen popis 500 dobitnika stipendije za Hrvate izvan RH

Objavljeno 21.03.2017. u Vijesti

Temeljem provedenog Natječaja za dodjelu stipendija, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 500 stipendija za akademsku godinu 2016./17. za upis ili za nastavak redovnog studija, od čega 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Znanost u Hrvatskoj na dnu Europe: Za ozbiljne promjene ostalo još malo vremena

Objavljeno 21.03.2017. u Vijesti

Po globalnoj kompetitivnosti Hrvatska znanost stoji rame uz rame s Bocvanom i afričkim zemljama, a ovo alarmantno upozorenje u javnost je iznio Tome Antičić, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković.

1. Studentski sabor rezultirao blokadom Hrvatskih studija

Objavljeno 20.03.2017. u Vijesti

Najavljeno – ostvareno! Studenti Hrvatskih studija najavili su zasijedanje 1. Studentskog sabora za ponedjeljak ujutro, a na najavljenoj su 'sjednici' izglasali i blokadu nastave.

Nova ljestvica Webometrics: Koja su hrvatska sveučilišta pobjednici, a koja gubitnici?

Objavljeno 17.03.2017. u Vijesti

Ljestvica Webometrics obuhvaća oko 25.000 institucija visokog obrazovanja diljem svijeta, a izrađuje je The Cybermetrics Lab, istraživački tim Consejo Superior de Investigaciones Científicasa, najvećeg tijela za istraživanje javnog mnijenja. Posebno je interesantna jer pokazuje utjecaj nekog sveučilišta na webu, odnosno mreži.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se