Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Restoran najbliži domovima više neće raditi vikendom! Osječki studenti ljuti: 'Hodat ćemo kilometar, a gužve će biti još veće'

MojFaks | Akademska četvrt, 06.03.2018.Restoran najbliži domovima više neće raditi vikendom! Osječki studenti ljuti: 'Hodat ćemo kilometar, a gužve će biti još veće'

Studentski restorani i menze mnogim studentima donose spas pa su studenti navikli da i vikendom ne trebaju previše razmišljati o tome gdje otići na ručak. No, studenti iz Osijeka će nažalost početi razmišljati o tome jer su studentski restorani promijenili radno vrijeme, a jedan od restorana uopće neće raditi vikendom.

Osječki studenti negoduju zbog promjene radnog vremena u dva studentska restorana. Riječ je o popularnom Gaudeamusu i restoranu Istarska 5, a upravo će Gaudeamus svoja vrata "staviti pod ključ" vikendima.
Izvor: Facebook@Studentski servis u Osijeku-Studentski centar u Osijeku

Studentski centar u Osijeku objavio je na svojoj službenoj Facebook stranici da će Gaudeamus raditi od ponedjeljka do petka od 12 do 20 sati te da su vikendi neradni, s tim da se zadnja narudžba prima u 19:30. Premda će Istarska 5 raditi i subotom i nedjeljom (kao i radnim danom) od 11:30 do 19 sati, studenti negoduju. Jedan od razloga je taj što smatraju da će se vikendima napraviti velika gužva u restoranu Istarska 5, a osim toga studenti koji su smješteni u domu kampusa morat će ići barem kilometar dalje na ručak jer restoran Campus u sklopu doma ne radi vikendima.

Osječki studenti nisu sretni zbog novog radnog vremena


Na ovu temu razgovarali smo s osječkim studentima koji otvoreno pokazuju svoje nezadovoljstvo novim radnim vremenom restorana. Lana s Odjela za kulturologiju jedna je od studenata kojoj ova vijest "nije dobro sjela", a kaže da će se s njenim stavom vjerojatno složiti i drugi studenti.

...Restoran Campus odsad maže za sve studente: Palačinke s Nutellom, Lino ladom i marmeladom za 2,5 kune...


"Ne sviđa mi se što Gaudeamus neće raditi vikendima. Iako sada vikendom idem kući u svoj grad, prve mi je godine studiranja često bila praksa ostati u Osijeku i otići na ručak u restoran. Budući da su cijene prilagođene studentima, vjerujem da bi svatko prije izabrao nedjeljni ručak upravo tamo prije nego, primjerice, u McDonald'su. Znam da je nedjeljom za vrijeme ručka uvijek bio red do vrata. Studenti su navikli tamo jesti kada imaju više vremena, a upravo je vikend to vrijeme. Nije mi drago što je tako odlučeno, ali nadam se da će se vratiti na staro jer studentske menze mnogo znače svim studentima, pogotovo onima koji nisu raspoloženi za kuhanje kod kuće", prokomentirala je Lana.


Restoran Gaudeamus... izvor: stucos.unios.hr

Sličan stav dijeli i student FERIT-a I.S. koji kaže da su studenti obično vikendima jeli u Gaudeamusu i u restoranu Istarska 5. Baš kao i Lana i on spominje velike redove i čekanje na klopu, koji će zatvaranjem jednog od restorana vikendima donijeti još veću gužvu.

...Ne, ne valja ni pohano: Studenti najvećih sveučilišnih gradova savjetuju što POD SVAKU CIJENU izbjegavati u njihovim menzama...


"Iako su vikendima radila dva restorana, brojni studenti su znali izgubiti dosta živaca zbog gužvi u udarnim terminima jer redovi na hranu znali se protezati i van zgrade. Restoran Istarska 5 nudio je hranu 'na liniji' te su studenti dobivali hranu po unaprijed određenom meniju. Dok studenti, koji su željeli pojesti nešto određeno po želji želuce su punili u restoranu Gaudeamus gdje se hrana mogla naručiti. Zatvaranjem restorana Gaudeamus zasigurno će povećati gužvu u redu u restoranu Istarska, ali i onemogućiti studentima da jedu što žele. Još veći apsurd ovoga je taj da studenti koji su stanari Novog studentskog doma vikendom kroz prozore svojih soba gledaju u restoran Campus čija su vrata vikendom zatvorena i primorani su na put do restorana Istarska 5 koji je od doma udaljen nešto više od kilometra. Također smatram da bi i korisnicima Starog studentskog doma bilo bliže vikendom na ručak u restoran Campus nego Istarska 5", smatra student.

Student Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, Josip, smatra da nema logike otvoriti menzu u Istarskoj preko vikenda, a da restoran Campus u Novom domu ne radi vikendima jer se nalazi u krugu oba doma. Što nije slučaj s restoranom Istarska 5.

"To što će Gaudeamus biti zatvoren i ne predstavlja problem za većinu studenata jer ovako i onako u njemu se poslužuje isključivo brza hrana na koju se čekalo i po 45 minuta. Veći je problem po meni što su odlučili otvoriti menzu u Istarskoj preko vikenda, a ne recimo restoran Campus. Realno, koja je logika da menza koja se nalazi u krugu 300 metara od oba doma ne radi, a ona koja je skoro tri puta dalje od istih studentskih domova radi?! Ne možemo govoriti o pravom studentskom kampusu ako u njemu nema menze koja radi vikendom, već studenti moraju gubiti po sat vremena da bi nešto pojeli! Nažalost takvih nelogičnosti ima samo kod nas! Žalosno, ali istinito!", kaže nam Josip.


Studenti smatraju da bi restoran Campus trebao raditi i vikendima... izvor: stucos.unios.hr

Osječki studenti se ipak nadaju da novo radno vrijeme restorana neće dugo trajati te da će brzo doći do promjene jer bi čini se većini bilo zgodnije da Gaudeamus radi vikendom, baš kao i restoran Campus.

Ivana Petrić
foto: stucos.unios.hr


radno vrijemeneradni vikendiOsijekosječki studentinezadovoljni studentimenzaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se