Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

NOVI POTEZ! Sveučilište otkazalo sva predavanja: Ne rade knjižnice, čitaonice, studentima ograničen ulazak na kampus...

MojFaks | Akademska četvrt, 03.03.2020.NOVI POTEZ! Sveučilište otkazalo sva predavanja: Ne rade knjižnice, čitaonice, studentima ograničen ulazak na kampus...

Češko Sveučilište Mendel u Brnu povuklo je radikalan potez – od danas je obustavilo nastavu, zatvorilo knjižnice i čitaonice te zabranilo sva masovna događanja i okupljanja na području Sveučilišta.

Rektorica Sveučilišta Mendel, Danuš Nerudová, odlučila je jučer, u svjetlu epidemije koronavirusa, prekinuti nastavu te proglasiti period učenja od kuće za sve studente, objavilo je ovo Sveučilište. Mjera vrijedi od utorka, 3. ožujka do 15. ožujka, uz mogućnost produljenja, ovisno o razvoju događanja. S obzirom da zasad nema vijesti da je netko od studenata Sveučilišta obolio od koronavirusa, ova je mjera preventivne prirode.

...Učenici bez sapuna, a studenti?! U jeku epidemije, provjerili smo koji su fakulteti opskrbljeni, a na kojima nema sapuna ni papira! FOTO...


Od danas su zatvorene i studentska knjižnica,  čitaonica, učionica te prostorije s računalima. Studenti bi trebali maksimalno ograničiti kretanje kampusom. Rektorica je od sljedećeg tjedna zabranila sva masovna događanja na području Sveučilišta.

...POTVRĐENO: U zagrebačkom studentskom domu jedna osoba u samoizolaciji zbog koronavirusa...


Primjenjuju se mjere zaštite i prevencije kao i dosad. Uprava Sveučilišta apelira da studenti ne putuju na područja na kojima se evidentiraju novi slučajevi oboljelih od ovog virusa (prema trenutnoj epidemiološkoj slici). Usto, rektorica je ograničila i posjete gostujućih predavača iz područja najjače pogođenih virusom. U slučaju prve dijagnosticirane oboljele osobe u južnomoravskoj regiji, na kućni rad poslat će se i svi profesori i akademici.

L.B./foto: Pixabay


koronavirusSveučilište MendelČeškaotkazana nastavaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se