Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pogledajte buduću osječku ljepoticu: studentski paviljon 'Krstarica Potemkin'

MojFaks | Akademska četvrt, 30.03.2016.Pogledajte buduću osječku ljepoticu: studentski paviljon 'Krstarica Potemkin'

5. listopada 2015. godine raspisan natječaj za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje zgrade studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku.

U gradu Osijeku popisom stanovništva 2011. godine zabilježeno je 108.048 stanovnika, a u akademskoj 2015./16. godini na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku upisano je ukupno gotovo 17 tisuća studenata, što je značajna brojka i ono što čini Osijek pravim sveučilišnim gradom, piše Glas Slavonije.

Pritom je osobito značajno naglasiti da su u velikom broju studenti Sveučilišta u Osijeku, njih čak 75 % nedomicilni, odnosno dolaze iz šire regije pa i iz susjednih zemalja stoga je povećanje smještajnog kapaciteta za studente u Osijeku razlog gradnje novog, trećeg studentskog paviljona, s planiranih približno 800 ležajeva, a koji će mladima poboljšati pristup visokom obrazovanju te olakšati završetak studija studentima u nepovoljnom materijalnom položaju.

Projekt koji je na natječaju za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje zgrade studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku odabran kao najbolji te će poslužiti kao podloga za izradu daljnje potrebne dokumentacije, piše Pogledaj.to.Od 34 pristigla rada Ocjenjivački sud prvu je nagradu u iznosu od 75 000 kuna dodijelio autorima Ani Begović, Kati Marunici, Andriji Matotanu, Nikici Pavloviću, Nenadu Ravniću, Goranu Rukavini i Filipu Vidoviću iz arhitektonskog ureda NFO koji su svoj projekt nazvali "Krstarica Potemkin".


Više o konceptu projekta od samih arhitekata možete pročitati ovdje, a mi vam donosimo nekoliko ilustracija projekta da dobijete dojam o kakvoj se ljepotici radi.L.B./izvor: Glas Slavonije, Pogledaj.to
foto: Pogledaj.to


Sveučilište u Osijekusveučilišni kampusKrstarica PotemkinAna BegovićKata MarunicaAndrija MatotanNikica PavlovićNenad RavnićGoran RukavinaFilip Vidovićtreći paviljonKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se