Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Privlači ih metropola: Ovaj sveučilišni grad sve popularniji među stranim studentima

MojFaks | Akademska četvrt, 27.07.2017.Privlači ih metropola: Ovaj sveučilišni grad sve popularniji među stranim studentima

Nije novost da strani studenti dolaze u Hrvatsku na školovanje, a za 'ganjanje svoje akademske karijere' u zadnjih godinu dana odabiru Zagreb. Zagreb smatraju malim gradom, ali dovoljno velikim za sve, a čitajući komentare na različitim Erasmus Facebook grupama, može se vidjeti da su i zadovoljni životom u hrvatskoj metropoli.

Nedavno smo pisali o inozemnim studentima medicine koji studiraju u Splitu te ime se ondje jako sviđa živjeti, ali čini se da ni Zagreb nije za baciti. Kako piše portal Zagrebancija, u zadnjih godinu dana više od 300 studenata, iz 30-ak različitih zemalja, studiralo je u Zagrebu. Ta činjenica također predstavlja veliki ekonomski doprinos za našu metropolu.


Izvor: Pixabay

Tako će samo  Zagrebačku školu ekonomije i managementa početkom rujna ove godine posjetiti čak 165 inozemnih studenata , dok ukupan broj stranih studenata u Zagrebu iznosi mnogo više. Dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa Đuro Njavro izjavio je kako će polovicom kolovoza, treću godinu zaredom, doći skupina japanskih studenata iz Tokija kako bi studirali ekonomiju. Suradnja između Grada Zagreba i Zagrebačke škole ekonomije i managementa traje dugi niz godina, piše na zagreb.info.

Stranim studentima se sviđa prijateljska atmosfera grada


Iskustva stranih studenata u Zagrebu, lako je pronaći na stranicama erasmus.com gdje studenti budućim Erasmusovcima savjetuju što sve treba vidjeti u Zagrebu, kako pronaći smještaj i mnoge druge savjete, korisne za njihov boravak. Veliki dio njih smatra kako je lokalno stanovništvo vrlo prijateljski raspoloženi te navode kako se obavezno moraju upoznati s nekima od njih, piše zagreb.info.

...Strani studenti oduševljeni Splitom: 8 razloga zašto ljetovati u 'najcool studentskom gradu'...


...Prva generacija njemačkih studenata u Splitu: Evo što kažu o studiranju i životu u Hrvatskoj...


Mnogi su nakon erasmus-a posjetili Zagreb kasnije s prijateljima ili obiteljima, dok su neki odlučili ostati u Zagrebu jer ih je ovaj grad osvojio. Jedan takav primjer je i bivši student iz Velike Britanije, koji se nakon studija vratio u Zagreb i odlučio je ovdje živjeti. Smatra da je Zagreb odlično mjesto za život, ritam života je usporeniji te ga najviše oduševljava činjenica da se ovdje ljudi više druže u odnosu na njegovu zemlju.


Izvor: Pixabay

Dolazak stranih studenata na studij u Zagreb samo pokazuje da je Hrvatska iznimno privlačna zemlja za školovanje stranaca, a da dobra zabava i opuštena atmosfera nisu rezervirani samo za jadransku obalu nego i za unutrašnjost.

Ivana Petrić
foto: zagreb.hr
izvor: Zagrebancija/zagreb.info


strani studentiZagrebškolovanje u ZagrebumetropolaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se