Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ove godine plaćaju obročno: Prvi zagrebački fakultet omogućio studentima da ŠKOLARINU plate u DVIJE RATE

MojFaks | Akademska četvrt, 09.09.2020.Ove godine plaćaju obročno: Prvi zagrebački fakultet omogućio studentima da ŠKOLARINU plate u DVIJE RATE

Pandemija koronavirusa uzrokovala je ekonomske posljedice i među studentskom populacijom.

Za vrijeme trajanja karantene, većina studenata ostala je bez mogućnosti obavljanja studentskih poslova, a time i bez prihoda kojima veliki broj njih "pokriva" životne troškove. Ljetni semestar proveli su online, slušajući nastavu na daljinu. Sad kad se približava početak nove akademske godine, studenti su suočeni s mnogo neizvjesnosti.

...Država ne brine o studentima? Ako završite u izolaciji ili karanteni – na naknadu zaboravite...


Informacije o načinu izvođenja i održavanju nastave u zimskom semestru donedavno su stizale na kapaljku, a odgovornost se prebacivala između Ministarstva znanosti i obrazovanja, sastavnica Sveučilišta i HZJZ-a. Studenti su apelirali na nadležne da što skorije donesu važeću odluku kako bi na vrijeme mogli pronaći smještaj i poslove kojima će osigurati plaćanje troškova školarine i svakodnevnog života.


Mjere ublažavanja ekonomske krize među studentima


Prema dostupnim informacijama, fakulteti se spremaju za sve moguće scenarije: od izvođenja kontaktne nastave do online predavanja i kombinacije navedna dva modela. Pitanje koje se krajem ljetnog semestra postavljalo među studentima jest trebaju li cijene školarine ostati iste ako predavanja najesen budu organizirana online? Osim toga, aktualiziralo se pitanje o načinima rješavanja teške ekonomske situacije u kojoj se našlo mnogo građana u Hrvatskoj, a među njima svakako ima i studenata.

...Novi detalji o nastavi na fakultetima! Stižu predavanja kakva još nismo vidjeli: Obavezne maske i mjerenje temperature...


Studentski zbor Fakulteta političkih znanosti Upravi fakulteta predložio je jednu od mjera ublažavanja ekonomskih posljedica kroz omogućavanje plaćanja pune participacije, parcijalnog upisa nove akademske godine te prijenosa diplomskog rada u novu akademsku godinu putem dva jednaka obroka plaćanja, umjesto dosadašnjeg jednokratnog plaćanja što su članovi Uprave i prihvatili.

...Ispred FPZG-a redovi od 7 ujutro! Gužva zbog upisa: Ne nose se maske, preporučenog razmaka između studenata nema... FOTO...


[PLAĆANJE ŠKOLARINE NA DVIJE RATE] S obzirom na tešku ekonomsku i društvenu krizu izazvanu epidemijom vezanom uz...

Objavljuje Studentski zbor Fakulteta političkih znanostiČetvrtak, 3. rujna 2020.

"S obzirom na tešku ekonomsku i društvenu krizu izazvanu epidemijom vezanom uz COVID-19 te ostalim nepogodama, koja je značajno zahvatila i studentsku populaciju, Uprava je prijedlog prihvatila što znači da ove godine za spomenute tri opcije možete platiti u dva jednaka obroka! Za dodatne upite i informacije stojimo Vam na raspolaganju", napisali su na Facebook profilu.

A.Z.
foto: Shutterstock By Singkham


studentiškolarinadvije rateFakultet političkih znanostiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se