P.S. u Akademska četvrt

3 top studentice spaja nešto neobično: Evo kako su na račun toga „ubrale“ i nagradu

Osim proslave 60. rođendana FPZG-a, na svečanom događanju podijeljene su i dekanove nagrade.

7. studenog 2022 12:38

Dobitnice dekanove nagrade FPZG Foto: (objavljeno uz dozvolu)/MojFaks

Ella Piljić, FPZG, dobitnica dekanove nagrade Foto: (objavljeno uz dozvolu)/MojFaks

Lucija Barišić, FPZG, dobitnica dekanove nagrade Foto: (objavljeno uz dozvolu)/MojFaks

Ivana Milčetić, FPZG, dobitnica dekanove nagrade Foto: (objavljeno uz dozvolu)/MojFaks

Prošlog petka prisustvovali smo svečanoj sjednici i proslavi 60. rođendana Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Podsjetimo, sve nazočne svojim su dolaskom, ali i govorima razveselili predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević i mnogi drugi.

Osim rođendanskog slavlja, sjednice i domjenka, FPZG je iskoristio ovu priliku te je kao i svake godine dodijelio dekanove nagrade odabranim studentima sa studija politologije i novinarstva.

Tim povodom, nagrađeno je čak 23 najuspješnijih studenata koji su se u svojoj generaciji istaknuli najboljim prosjekom ocjena.

Neke od nagrađenih studentica s nama su podijelile svoje dojmove, ali i iznenađenja zbog iskazanog im priznanja.

Ivana dekanovu nagradu dobiva drugu godinu zaredom

U pitanju je veliki uspjeh, iako je nekima stigao kao iznenađenje.

„Ja sam isto ove godine stvarno bila šokirana jer nisam bila zadovoljna svojim prosjekom, tako da sam bila stvarno sretna kada sam saznala da sam uspjela dobiti dekanovu nagradu“, rekla je za MojFaks Ivana Milčetić, studentica treće godine novinarstva kojoj je ovo druga dekanova nagrada zaredom.

Ivana Milčetić, FPZG, dobitnica dekanove nagrade Ivana Milčetić, FPZG, dobitnica dekanove nagrade Foto: (objavljeno uz dozvolu)/MojFaks

„Meni je ovo definitivno motivacija, kao i s prošle godine na ovu, a kao i to što onda mnogi prepoznaju taj trud i rad koji u kojeg se ulaže. To se definitivno osjeti i na našem radu u sljedećoj akademskoj godini“, napomenula je.

Osim Ivane, svoja iskustva nam je podijelila i studentica druge godine novinarstva, Ella Piljić, koja je posebno istaknula i najdraže joj kolegije zbog kojih se isplati „ganjati“ prosjek.

Ella Piljić, FPZG, dobitnica dekanove nagrade Ella Piljić, FPZG, dobitnica dekanove nagrade Foto: (objavljeno uz dozvolu)/MojFaks

„Najdraži predmet prošle godine bio mi je ‛Mediji i nasilje’ kod profesora Kanižaja, a ove godine su to ‛Osnove tiskanih medija’. Iako smo iz toga do sada imali svega 3-4 predavanja, već sam zavoljela taj predmet jer mi je super princip profesora“, nadodala je Ella.

Čak 3 studentice imale identičan prosjek

Prošlogodišnji studenti treće godine novinarstva, a danas studenti diplomskog studija četvrte godine, imali su specifičnu situaciju kod dodjeljivanja dekanove nagrade.

Naime, čak su tri studentice s navedenog studija osvojile dekanovu nagradu jer su imale identičan prosjek u tri decimale. U pitanju su Kristina Kalea, Živa Bajsić i Lucija Barišić, a za MojFaks su podijelile svoja iskustva.

„To je bilo zapravo vrlo smiješno jer doslovno da je samo jedna od nas imala ocjenu manje, ne bi sve tri dobile dekanovu nagradu ili da je ta jedna dobila ocjenu više, izgurala bi sve ostale“, rekla je Lucija Barišić.

Lucija Barišić, FPZG, dobitnica dekanove nagrade Lucija Barišić, FPZG, dobitnica dekanove nagrade Foto: (objavljeno uz dozvolu)/MojFaks

No, bez obzira na identičan prosjek, studenticama to daje dodatan „vjetar u leđa”, pogotovo zato jer je faks odlučio nagraditi sve tri.

„Svakako mi daje motivaciju. Nije mi nužno dobiti još jednu, ali je poticaj za truditi se, raditi i učiti, rezultiralo to ponovo dekanovom nagradom ili ne“, zaključila je Lucija.

Osim Ivane, i Živi je ovo drugi puta da dobiva dekanovu nagradu, a prvu je osvojila na prvoj godini studija.

„Očekivala sam još manje da ću je dobiti sada nego na prvoj godini zato jer mi nije bio cilj imati najbolje ocjene, prioritet mi je bio da nešto naučim i onda prođem, ali onda se i ovo posložilo što je još dodatan plus gdje se taj moj trud nagradi“, rekla je Živa za MojFaks.

Živa Bajsić FPZG dobitnica dekanove nagrade Živa Bajsić FPZG dobitnica dekanove nagrade Foto: (objavljeno uz dozvolu)/MojFaks

Sreća zbog ove „dekanove” je još i veća prvenstveno zbog toga jer joj je prošla godina prošla izazovno.

„Generalno mi je ta treća godina bila najzahtjevnija, ali i najbolja dosad jer sam na televizijskom smjeru imala samo praksu i to mi se baš sviđalo, iako je bilo i naporno“, napominje.

vezano Dekanove nagrade za lajkove. Laganini Student medicine tvrdi: 'Dekanove nagrade dobivaju Instagram posvuduše'

Još vijesti