V.F. u Akademska četvrt

Grad Zagreb dodjeljuje stipendije brucošima: Kako se prijaviti?

Dokumentacija poslana poštom se neće razmatrati.

3. listopada 2023 11:17
Stipendije se dodjeljuju u pet kategorija

Stipendije se dodjeljuju u pet kategorija Foto: Canva

Grad Zagreb raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija studentima koji su prvi puta upisali prvu godinu studija. Stipendije se dodjeljuju u pet kategorija: za izvrsnost, za deficitarna zanimanja, temeljem socio-ekonomskog statusa, za studente s invaliditetom i za studente pripadnike romske nacionalne manjine.

Tako se u kategoriji za izvrsnost dodjeljuje 51 stipendija, temeljem socio-ekonomskog statusa bit će dodijeljeno 25 stipendija, studentima deficitarnih zanimanja 22 stipendije, pripadnicima romske nacionalne manjine pet, a studentima s invaliditetom 15 stipendija.

Stipendija iznosi 500 eura, a dodjeljuje se za tekuću akademsku godinu za trajanja statusa redovitog studenta na 10 mjeseci.

Prijave na Natječaj s potrebnom dokumentacijom podnose se Gradskom uredu za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom u elektroničkom obliku na on-line obrascu putem aplikacije „eStipendije“ na poveznici. Napominju da se dokumentacija mora učitati na on-online obrazac, a prijava se završava pritiskom na „Predaj prijavu“. Dokumentacija poslana poštom, e-mailom ili predana osobno se neće razmatrati.

Studenti se mogu prijaviti do 2. studenog 2023. do 15 sati.

Još vijesti