V.F. u Akademska četvrt

Još uvijek ništa od studentskog doma u Koprivnici: Grad raskinuo ugovor zbog neispunjenja ugovornih obaveza

Ugovor je potpisan još 2020. godine.

1. rujna 2023 12:18
Radovi na novom domu će još morati pričekati

Radovi na novom domu će još morati pričekati Foto: Canva

Grad Koprivnica je još 2020. godine potpisao ugovor s tvrtkom ISTO student prema kojem im je ustupio svoje stare zgrade. Njih je koncesionar trebao obnoviti i staviti je u funkciju studentskog smještaja, ali čini se kako se to neće dogoditi u skorijoj budućnosti.

Prema tadašnjim najavama direktora ISTO student Josipa Galinca, studenti bi po okončanju projekta mogli unajmiti sobu, odnosno ležaj za troznamenkastu cifru u kunama. Bilo je predviđeno da će smještajni kapacitet biti 80 ležajeva uz obavezno osiguranje četiri ležaja s popratnom infrastrukturom za studente s invaliditetom.

Međutim, od tada do danas se još nitko nije pojavio na prostoru Kampusa kako bi započeo revitalizaciju objekta koji čeka svoju prenamjenu u studentski dom.

Investitor nije na vrijeme završio radove

Kako izvještava Glas Podravine, Grad je još u lipnju s ISTO studentom raskinuo ugovor o davanju prava građenja za izgradnju studentskog doma na prostoru Kampusa u Koprivnici. Ugovor je raskinut sukladno odredbama istog vezanim za neispunjenje ugovorenih obaveza, kažu iz Grada.

Točnije, investitor nije u zadanom roku započeo niti završio radove, a objekt se vratio pod vlasništvo Grada.

Josip Galinec je napomenuo kako im je gradnju omela COVID kriza te prošlogodišnja neočekivana energetska cjenovna pomutnja na svjetskim tržištima. Nabrojano je, prema njemu, bio dovoljan razlog da sklopljeni ugovor ostane na snazi, odnosno da ga se ne prekida.

Planirali završiti dom ove sezone

„Nismo očekivali ikakve probleme s obzirom na to da smo ishodili građevinsku dozvolu, pripremili se za početak radova, kupili sanitarije i namještaj te sav ostali inventar“, rekao je za Glas Podravine te je dodao da je unatoč svemu spreman sjesti za stol s predstavnicima Grada kako bi se premostio ovaj problem te se nastavilo s realizacijom prijeko potrebne gradnje smještaja za studente.

„Da ugovor nije raskinut, u ovoj sezoni bi započeli i okončali radove kako bi stanari mogli useliti u svoje sobe prije početka semestra. Neću komentirati činjenicu prema kojoj je Grad Koprivnica inzistirao na nekim postupcima vezano za građevinsku dozvolu i zahtijevao dodatne radnje, a sve zbog toga da zajednički bez tenzija sagledamo situaciju i realiziramo projekt koji će služiti studentima. Naša vrata prema Gradskoj upravi ostaju otvorena u nadi da ćemo zajednički dospjeti do cilja važnog za buduće akademske građane“, kaže Galinec.

Izvor: Glas Podravine

Još vijesti