M. P. u Akademska četvrt

Ovaj Studentski centar odlučio stati na kraj trgovanju! Upozoravaju na mjesečne kontrole

Pozivaju studente da ne krše Zakon.

7. rujna 2023 10:42
Studentski dom u Splitu

Studentski dom u Splitu Foto: Studentski dom Kampus Split/Facebook

Posljednjih nekoliko tjedana u raznim studentskim grupama događa se ilegalna kupnja studentskih soba. Natječaji za studentske domove su gotovi u većini gradova, a oni koji nisu dobili dom pokušavaju dobiti mjesto na ilegalan način.

Kako bi doskočili tome, Studentski centar Split je odlučio izvijestiti o sankcijama i upoznati studente s mogućim posljedicama:

„Ako ste ostvarili pravo na subvencionirani smještaj u domovima Studentskog centra Split, a niste ga konzumirali, već ste izvršili bilo kakvu vrstu ustupanja kako smještaja tako i dobivene subvencije drugim osobama, snosite kazanu odgovornost za kazneno djelo prijevare.“

„Utvrđenu zlouporabu uprava Studentskog centra dužna je formalno procesuirati prema svim sudionicima te pozitivno prema pravnim propisima Republike Hrvatske, Kaznenom zakonu, temeljem kojega postoji mogućnost zatvorske kazne. Sukladno internim aktima svi sudionici gube pravo na smještaj za cijelo vrijeme studiranja.“

Isto tako, upozorili su da će se kontrole u domovima provoditi jednom mjesečno, a studente ljubazno pozivaju da ne krše Zakon, stoji na scst.unist.hr.

Još vijesti