P.S. u Akademska četvrt

Sveučilište u Mostaru potpisalo sporazum s jednim od najprestižnijih svjetskih sveučilišta

Veliki uspjeh za mostarsko sveučilište

1. rujna 2023 15:17
Sveučilište u Mostaru

Sveučilište u Mostaru Foto: Sveučilište u Mostaru/Facebook

Sveučilište u Mostaru potpisalo je sporazum o suradnji s jednim prestižnim sveučilištem, Europskim sveučilištem na Cipru.

Naime, potpisivanjem ovog sporazuma osigurana je buduća akademska suradnja između ova dva sveučilišta, a kako navodi mostarsko sveučilište na svojim službenim web stranicama, sporazum „otvara vrata za plodnu razmjenu znanja, istraživanja i kulturnih perspektiva između dviju akademskih institucija“.

Na popisu najspretižnijih sveučilišta

Sveučilište u Mostaru opisuje Europsko Sveučilište Cipar kao jedno od najprestižnijih na svijetu koje trenutno broji više od 8.500 studenata. To dokazuje i poznato svjetsko sveučilišno rangiranje, „Times Higher Education“ na kojem se zaista nalaze iznimno kvalitetna i stručna svjetska sveučilišta.

Europsko Sveučilište Cipar jedno je od takvih na ovoj prestižnoj rang listi, a samim time se nalazi među 201+ najboljih čija pozicija ovisi o raznim kriterijima uspjeha sveučilišta, ali i njihovih studenata te profesora.

Upravo zbog toga je mostarsko sveučilište iznimno ponosno na ostvarivanje ove suradnje potpisivanjem sporazuma jer će im to, kako navode na svojim službenim web stranicama, „omogućiti napredak istraživanja, inovacija i obrazovanja te pridonijeti međunarodnom ugledu sveučilišta“.
 

Još vijesti