P.S. u Karijera

Djevojka otkrila koliko je točno zaradila na Work&Travel programu u Americi: Radi se o vrtoglavom iznosu

Work&Travel program sve je popularniji među studentima zbog dobre zarade i još boljeg iskustva.

15. prosinca 2023 15:02
Work&Travel program

Work&Travel program Foto: zorica.barth/TikTok/Screenshot

Work&Travel nije novi program, on postoji već godinama, ali je u posljednje vrijeme izrazito popularan kod hrvatskih studenata. Sve je veća zainteresiranost i sve je veća potražnja za poslovima u Americi kada krene sezona ovog programa tijekom ljeta, a studente, osim doživljaja i iskustva u Americi, naravno, privlači i zarada.

U posljednje vrijeme, neki od studenata koji su sudjelovali na Work&Travel programu, svoje iskustvo često su dijelili na TikToku. Prema tome, mnogi od njih ovog su ljeta morali raditi i dva posla istovremeno kako bi uspjeli zaraditi veću količinu novca, a jedna od njih je i ova studentica koja je potpuno otvoreno i otkrila iznos kojeg je zaradila.

Prvi posao - server ili hostesa

Naime, ona je također jedna od onih koji su radili dva posla istovremeno. Prvi posao kojeg je imala je našla preko agencije dok još nije ni otputovala za Ameriku, a to je posao servera ili hostese. Nije uvijek bila na istoj poziciji tako da je ovaj posao obavljala iz dvije različite pozicije. Kao server je bila plaćena 8 dolara po satu, uz napojnicu, dok je na poziciji hostese zarađivala više.

Tada je imala satnicu čak 15 dolara po satu uz dobivenu napojnicu, a kako govori, napojnica bi po jednom usluživanju doručka na poziciji servera iznosila od 150 do 200 dolara. Tako je u tri mjeseca na ovom poslu uspjela zaraditi čak 6.500 dolara.

Drugi posao na poziciji kuharice

Drugi posao kojeg je radila bio je u kuhinji, točnije, radila je na poziciji kuharice, a taj dodatni posao našla je sama već kada je bila neko vrijeme u Americi. Ovaj posao bio joj je najviše plaćen, s obzirom na to da je za redovan sat dobivala 20 dolara, a za prekovremeni čak 30 dolara.

@zorica.barth Puno ili malo? 🤑 #fyp #foryou #workandtravel #workandtravel2023 #j1 #amerika #hrvatska #balkan #usa #dolari #zarada #sezona #putovanje #workandtravelgroupcroatia @workandtravelgroup.com ♬ original sound - Zorica Barth

Tako je na tom poslu sveukupno zaradila čak 11.800 dolara. No, problem u Americi predstavlja porez koji se odbija od zarađenog iznosa, ali, kako ona govori, i tu postoji rješenje.

Ukupno više od 16 i pol tisuća eura

Agencija preko koje se prijavljivala na program studentima pomaže da se taj oporezivi iznos opet vrati njima! Naposljetku, studentica govori da je u tri mjeseca rada na sezoni u Americi, radeći istovremeno čak dva posla, uspjela zaraditi iznos 18.300 dolara, što je više od 16.500 eura.

Još vijesti