Moj Faks u Laganini

Svaka blamaža zaslužuje svoju priču – uskoro se čitamo na portalu Moj faks!

Blamove na sunce! Pretvaramo neugodne situacije u najsmješnije priče

2. listopada 2023 10:37
Svaka blamaža zaslužuje svoju priču!

Svaka blamaža zaslužuje svoju priču! Foto: Canva

Svi smo u životu doživjeli neki #BLAM koji bismo najradije zaboravili. Bilo to u školi, na fakultetu ili poslu, kad smo bili na nepoznatom mjestu i htjeli se pokazati u najboljem svjetlu, dogodilo se ono po čemu sigurno ne bismo htjeli da nas se pamti. Ako i dalje ne znaš na što se točno misli, najbolje da provjerimo u enciklopediji. Prema mrežnome izdanju Hrvatske enciklopedije, riječ blamaža, opisana je kao: 

  • blamaža (pseudofranc. riječ iz njemačkoga XVIII. st., prema franc. blâmer: koriti), sramota, osramoćenje, bruka, ruglo. – Blamirati se, izvrgnuti se blamaži, ruglu, bruki; osramotiti se, obrukati se

a kad se čitaju ovi redci sigurno na pamet padaju situacije kada si poželio da se zemlja otvori, ti skočiš u rupu i više nitko nikad ne čuje za tebe. Netko ima malo više sreće pa zaboravi svoju blamažu ili jednostavno nikome ne ispriča što mu se dogodilo, no one su dio svakodnevice i zapravo je drago čuti što se sve može dogoditi živome čovjeku. 

Podijeli s nama svoju priču!

Nezadovoljni kupac te pogodio proizvodom dok si radio u trgovini? Slomila si petu i pala u blato? Vjerojatno ne, ali i ove su se stvari dogodile drugim ljudima. Možda ti život nije poput epopeje, ali mi možemo učiniti da tvoja zanimljiva ili smiješna priča zvuči upravo poput epa u kojemu si ti glavni lik.

Podijeli s nama svoju priču! Podijeli s nama svoju priču! Foto: MojFaks

Umjesto zaboravljanja sramotne priče, podijeli ju s nama, a mi ćemo od nje napraviti spektakl. Koliko god se izblamirao, barem imaš dobru priču, a one nikada ne bi trebale pasti u zaborav.

Prati Moj faks jer spremamo pravu poslasticu u obliku genijalnih priča već ovaj petak, 6. listopada!

 

Još vijesti