M. P. u Laganini

Ideja za vikend izlet: Britanci izdvojili 4 „skrivena mjesta“ u Hrvatskoj koja morate posjetiti

Mjesta koja vrijedi istražiti.

17. Siječnja 2024 16:30
Sokol grad u Konavlima

Sokol grad u Konavlima Foto: Canva

Hrvatska je dobro poznata i poželjna turistička destinacija, a popularna je među turistima iz cijeloga svijeta. Nudi razne atrakcije, prirodne ljepote i bogatu kulturnu i povijesnu baštinu. Unatoč velikoj popularnosti, neke turističke destinacije su i dalje „neistražene“, a svakako ih vrijedi posjetiti.

Britanski turisti zauzimaju osmo mjesto među svim posjetiteljima, pa je tako britanski Telegraph istražio četiri skrivena mjesta koja bi trebali posjetiti u 2024. godini.

Osijek

Povijest Osijeka kao austro-ugarske tvrđave lako je uočiti dok šećete baroknim ulicama Tvrđe, a tu je i rijeka Drava, koja je omiljeno mjesto za biciklizam, trčanje, šetnje i plivanje, napisali su.

Konavle

Smatraju se prirodnim lijekom od užurbanog Dubrovnika, ova lokacija je idealna za doživjeti okus ruralne Dalmacije, među vinogradima i maslinicima.

Žumberak – Samoborsko gorje

Priroda, bogatstvo šuma i livada su samo neki od razloga zašto ovu destinaciju trebate staviti na svoj popis. Ova zelena oaza krije još mnogo toga, od zanimljivih lokaliteta i muzeja, pa do mjesta na kojima možete probati tradicionalnu hranu ovog kraja.

Dolina Gacke

Govore kako Lika nudi puno više od svoje najpoznatije atrakcije, Nacionalnog parka Plitvička jezera. Stoga, preporučaju rijeku Gacku, koja se ističe kompletnom infrastrukturom za dobar provod u prirodi.

 

Još vijesti