M. P. u Laganini

Finska ima najsretnije stanovništvo, a ovo su neke od njihovih neobičnih navika

Zemlja ima oko tri milijuna sauna.

21. lipnja 2023 13:13
Sauna je mjesto za opuštanje

Sauna je mjesto za opuštanje Foto: Canva

Finska je mnogima poznata kao najsretnija zemlja na svijetu, već je šestu godinu zaredom proglašena zemljom s najsretnijim stanovništvom, ali to nije jedino po čemu se ta država može odrediti.

Bez obzira na to, njeni stanovnici znaju biti pesimistični kao i drugi narod, a piju i puno kave jer im zime znaju biti teške. Finska je poznato po saunama i beskompromisnoj socijalnoj politici, a manje su poznate određene neobične tradicije i navike koje iznenađuju druge, stoji na businessinsider.com.

Kazne za prebrzu vožnju vežu se uz prihode, dok su u ostalim zemljama takve novčane kazne fiksno određene. Sustav kažnjavanja je vezan uz dnevne prihode prekršitelja, pa tako multimilijarderi bolje „osjete“ prekršaje.

Zemlja ima oko tri milijuna sauna, toliko da ako svi Finci u istom trenu odluče ići u saunu, bilo bi dovoljno mjesta za sve. To je dio njihove kulture, a ujedno i način opuštanja. Još jedna od neobičnih navika jest ta da svaka obitelj s prinovama dobiva „kutiju za bebe“ u kojoj se nalaze madrac, plahta, odjeća, pelene i ostale higijenske potrepštine.

Vjerovali ili ne, kod njih je nošenje žene nacionalni sport. To je postao međunarodni sport, a žena mora imati najmanje 17 godina i 49 kilograma.

Još vijesti