V.F. u Laganini

Gledatelji razočarani: Netflix otkazao pet serija zbog štrajka glumaca

Posebno su razočarani otkazivanjem jedne od serija.

17. studenog 2023 15:18
Netflix streaming servis

Netflix streaming servis Foto: Vantage_DS via Shutterstock

Netflix je otkazao nekoliko omiljenih TV emisija, a gledatelji su odmah izrazili žaljenje na društvenim mrežama.

Ranije ovog mjeseca, čelnici Udruženja filmskih glumaca - Američke federacije televizijskih i radijskih umjetnika objavili su da je najdulji štrajk filmskih i televizijskih glumaca „uvjetno“ gotov. Vijest da bi se glumci mogli vratiti na posao uslijedila je nakon višemjesečnog štrajka Udruženja američkih pisaca koji je okončan u rujnu.

Usred te objave, holivudski streameri i televizijske kuće nastavljaju procjenjivati utjecaj koji su ostavili štrajkovi SAG-AFTRA i WGA. Netflix je jedan od tvrtki na koje bi mogle utjecati ovi štrajkovi i nedavno je otkazao pet omiljenih serija, piše LADbible.

Prva emisija koju je usluga streaminga otkazala je Agent Elvis, u kojoj su glumili Johnny Knoxville kao Bobby Ray i Priscilla Presley kao ona sama. Animirana komedija za odrasle od deset epizoda nažalost se prikazivala samo jednu sezonu i trenutno ima 62 posto na Tomatometru Rotten Tomatoes.

Ukinuli Shadow and Bone

Još jedan specijal kojeg je platforma otkazala je Farzaar. Radi se o animiranoj znanstveno-fantastičnoj seriji koju su kreirali Waco O’Guin i Roger Black.

Treća crtana serija za odrasle od koje se Netflix oprostio je Captain Fall, a riječ je o priči o „glupom, lakovjernom pomorskom kapetanu“ koji postaje nasilnik zbog ilegalne operacije krijumčarenja.

Ipak, nisu samo animacije ukinule svoju drugu sezonu, jer je Glamorous također tragično prekinuta.  Međutim, nedvojbeno najšokantnija je serija Shadow and Bone koja nije obnovljena od strane Netflixa za treću sezonu.

Razočarana i autorica

Fantastična emisija, temeljena na serijalu knjiga Grishaverse autorice Leigh Bardugo, pratila je Alinu Starkov i njezinu šaroliku ekipu čarobnjaka dok su pokušavali spasiti svoju zemlju od Shadow Folda. Nakon vijesti da je serija, zajedno s planiranim spin-offom Six of Crows, otkazana, autorica je na Instagramu podijelila svoje razočaranje.

Bardugo je napisala: „Slomljena sam i duboko razočarana, ali također pokušavam zadržati svoju stvarnu zahvalnost. Većina autora nikada ne vidi svoje djelo adaptirano. Mnogi koji to uspiju na kraju požale zbog tog iskustva. Ja sam jedan od rijetkih sretnika koji mogu gledati adaptaciju s ponosom i ogromnom radošću. Jako sam zahvalna našim piscima, našoj ekipi i našoj izvanrednoj glumačkoj ekipi koji nisu samo divlje talentirani, već i istinski dobri ljudi.“

Izvor: LADbible

Još vijesti