M. P. u Laganini

Porastao broj hakerskih napada! Postoji nekoliko načina kako da zaštitite vaš profil

Ove savjete vrijedi poslušati.

15. rujna 2023 14:13
Instagram ikona na zaslonu

Instagram ikona na zaslonu Foto: Webster2703 via Pixabay

Nadamo se da vam nikada nisu pokušali hakirati Instagram profil, u slučaju da jesu – vjerujemo da su vam poznate poruke koje sadrže poveznice sumnjivog sadržaja koje ste vi slučajno stisnuli.

Često se dogode i situacije u kojima hakeri naprave lažan profil pod vašim imenom, preuzmu i koriste vaše fotografije, a nerijetko se i javljaju vašim pratiteljima. U posljednje je vrijeme došlo do porasta broja hakiranja profila slavnih osoba u Americi, to pokazuje da nažalost nitko na internetu nije siguran.

Srećom, postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti da to izbjegnete i zaštitite vaš profil od napada raznih hakera. Postoje i aplikacije koje traže da se prijavite sa podatcima kojih koristite za vaš Instagram profil, a u slučaju da to učinite – privremeno vam se zaključa profil i teško da ćete ga uspjeti ikada vratiti.

Da biste spriječili takve i slične situacije, poduzmite zaštitne mjere protiv hakiranja u Centru za pomoć za hakirane račune na Instagramu. Postavite lozinku koju nije lako provaliti i imajte na umu da trebate s vremena na vrijeme i mijenjati lozinku.

Uključite identifikaciju u dva koraka gdje će vam u tekstualnoj poruci doći kod s kojim potvrđujete da ste to vi. Također, važno je i da izbrišete aplikacije koje više ne koristite jer su vaši podatci i dalje aktivni, a samim time i dostupni hakerima, stoj na mixer.hr.

 

Još vijesti