S.D. u Laganini

Studentica o posjetu naše regije: „Hrana je prekrasna i prilagođena vegetarijancima.“

„Svi su bili dragi i gostoljubivi!“

7. srpnja 2023 11:00
Što o nama misle strani studenti?

Što o nama misle strani studenti? Foto: ViDI Studio/Canva/Shutterstock

Period studiranja najbolje je iskoristiti za upoznavanje raznih kultura i putovanja u sklopu različitih studijskih programa.

Baš zbog toga, mnogi studenti nerijetko se odluče bar nekoliko tjedana ili cijeli semestar provesti u drugoj zemlji.

The Guardian je nedavno objavio osvrte studenata putnika koji su s čitateljima podijelili turističke destinacije i mjesta koja su ih se posebno dojmila.

Uz pohvale Kanadi, Njemačkoj, Francuskoj i raznim drugim zemljama, jedna studentica izdvojila je našu regiju kao najdražu destinaciju za studentsko putovanje.

Iako je Antonia Langford našu zemlju smjestila na područje Balkana, što se mnogim Hrvatima ne bi svidjelo, posebno je izdvojila naša dva najveća grada.

Osim što je posjetila Spit i Zagreb, putovala je i kroz Skopje, Sarajevo, Mostar, Sofiju i druge gradove regije.

Oduševili su ju muzeji, galerije, tematski kafići i klubovi, a cijene smještaja, prijevoza i općenite troškove života smatra pravim osvježenjem.

„Troškovi života bili su odličan predah od engleskih cijena!“

Također je istaknula da je bila ugodno iznenađena gostoprimstvom i domaćom hranom koja je, tvrdi, bila prilagođena i za vegetarijance.

„Sve osobe koje sam upoznala bili su tako drage i gostoljubive, a hrana je bila prekrasna i prilagođena vegetarijancima. Naviknite se na planine prekrivene maglom koje se nadvijaju nad uzbudljivim urbanim vizijama, panoramskim pogledima i niz zanimljivih, raznolikih jezika“, zaključila je ova studentica.

Iako je naša regija poznata po prirodnim ljepotama i gostoljubivosti, lijepo je vidjeti da su domaćini u stanju prilagoditi se zahtjevima stranaca čija je prehrana malo drugačija od naše te im pružiti nezaboravno životno iskustvo.

Još vijesti