M. P. u Nakon predavanja

Prava poslastica za sve ljubitelje filmova! Projekcija naslova s odličnim rezultatima na prestižnim festivalima

Ovo filmsko druženje se svake godine iznova željno iščekuje

16. lipnja 2023 12:55
„Festival mediteranskog filma“ u Splitu

„Festival mediteranskog filma“ u Splitu Foto: Canva

Jučer je počelo 16. izdanje „Festivala mediteranskog filma“ u Splitu, trajat će do 24. lipnja, a ovo filmsko druženje se svake godine iznova željno iščekuje.

Organizatori najavljuju 78 filmova iz 26 zemalja, a prikazivat će se na nekoliko lokacija u Gradu: Ljetno kin Bačvice, Tvrđava Gripe, kinoteka Zlatna vrata i na platou Doma mladih. Posjetitelje očekuju premijere domaćih naslova i filmova koji su napravili odlične rezultate na prestižnim festivalima.

Na Bačvicama će se prikazati dvije dugometražne premijere domaćih filmova, humorna drama „Pelikan“ Filipa Herakovića i „El Shatt – nacrt za utopiju“ novi dokumentarac Ivana Ramljaka. Posjetitelji imaju čast prvi vidjeti niz filmova koji su svjetske premijere imali u Cannesu, Veneciji ili Berlinu.

Premijerno stiže i kriminalistički triler „Amore“, najgledaniji talijanski film godine, a posjetitelji će moći uživati i u scenama filma „Kira i Gin“ koji je sniman i u Hrvatskoj. Odlična vijest je da će ih velik broj stranih filmaša osobno predstaviti FMFS publici. Talijanski glumci Emanuele Linfatti i Matteo Creatini su jučer stigli u Split da bi pričali o ''Marginama", filmu koji je oduševio publiku u Veneciji.

Informacije o online ulaznicama i projekcijama možete vidjeti na službenim stranicama Festivala. 

Još vijesti