M. P. u Nakon predavanja

„Zašto imati povjerenja u znanost?“ Odgovor na ovo pitanje ima poznati akademik i profesor PMF-a, evo gdje će održati predavanje

Predstavljanje rezultata istraživanja.

6. studenog 2023 12:40
U znanosti leži puno odgovora!

U znanosti leži puno odgovora! Foto: Canva

„Zašto imati povjerenja u znanost?“ Zanimljivo pitanje na koje će odgovor dati, akademik Dario Vretenar, u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Spomenuti predavač je glavni tajnik HAZU-a, predavanje će se održati u srijedu 8. studenoga u 14 sati, a o znanosti će govoriti jer je redoviti profesor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Ovaj ciklus predavanja je organiziran s ciljem da se na zanimljiv i pristupačan način predstavi rezultate istraživanja njenih znanstveno-istraživačkih i muzejsko-galerijskih jedinica. Motiv ovog predavanja je činjenica da su često, u modernom društvu, traženi savjeti znanstvenika i općenito sustava znanosti. Razlog tome je pojačano međudjelovanje ljudskih intervencija i odaziva prirode, kao i kompleksnija znanja.

Znanost je potrebna za rješavanje gospodarskih, znanstvenih, društvenih i problema okoliša, a može doprinijeti rješavanju globalnih pitanja i donošenju važnih odluka, piše na info.hazu.hr.

 

Još vijesti