V.K. u Laganini

Taylor Swift uskoro i doktorica znanosti: Najutjecajnija glazbenica današnjice dobit će počasni doktorat prestižnog sveučilišta

Jedna od najpoznatijih glazbenih zvijezda današnjice, Taylor Swift, dobit će počasni doktorat prestižnog američkog sveučilišta u svojoj 32. godini.

29. ožujka 2022 19:27
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sveučilište New York, 18. svibnja 2022. godine dodijelit će počasni doktorat Taylor Swift, a predviđeno je da, među inima, i ona održi govor. Toga dana svoje će diplome primiti tri generacije studenata: 2020., 2021. i 2022., koji zbog pandemije koronavirusa nisu mogli imati službenu dodjelu diploma, a cijela ceremonija održat će se na stadionu "Yankee".


>>>Na prestižnom sveučilištu nude kolegij o Taylor Swift: Mjesta već popunjena, a postoji i lista čekanja<<<


Taylor Swift i otprije ima veliki utjecaj kako na glazbu tako i na akademsku zajednicu. S obzirom na njen karijerni put kao poslovne žene, glazbenice i svjetske zvijezde, pisali smo kako je NYU, točnije Institut "Clive Davis", od ove akademske godine studentima ponudio kolegij o životu Taylor Swift: njenim uspjesima, pjesmama i inspiracijama, o njenom glazbenom poduzetništvu, nasljeđa koje stvara, ali i o autorskim pravima, nacionalizmu, politici i njenom utjecaju, društvenim medijima i slično.


Kolegij traje ovaj semestar, odmah po objavi nastala je podugačka lista čekanja, a vodi ga poznata novinarka Rolling Stonea Brittany Sopranos. Iako su je tada pozvali da dođe kao gostujući predavač, Taylor se nije odazvala.


>>>[VIDEO] Htjela odustati od fakulteta zbog Harryja Stylesa, a on ju ohrabrio: 'Bit ću star, samo nastavi s medicinom'<<<


Dobitnica čak 11 Grammy nagrada, bit će biti dijelom "tradicionalne" ceremonije za aktualne diplomante, a uz nju, još će nekoliko osoba dobiti počasne doktorate, od kojih će nekolicina održati govor tom prilikom.


"Ne mogu ni objasniti koliko sam oduševljen što sam se osobno susreo s diplomantima, roditeljima, profesorima i počasnim gostima na početku semestra na Sveučilištu New York", kazao je predsjednik Sveučilišta Andrew Hamilton u izjavi.


"Od 2019. godine lišeni smo svečane, zajedničke radosti početaka, a izostanak ove ceremonije se jako osjeća. Nekoliko grupa diplomanata više zaslužuje proslavu od ovih sada klasa: njihov studij je poremećen, izoliran strašnom pandemijom i svi studenti iz generacija 2020., 2021., i 2022. godine istaknuli su se svojom odlučnošću, gracioznošću i strpljivošću. Ponovno se okupljamo na stadionu Yankee s obnovljenim osjećajem zahvalnosti za čin osobnog i zajedničkog slavlja uživo i kako bismo odali priznanje za ogromna postignuća naših studenata sa poštovanjem prema njihovom karakteru i ustrajnosti", kazao je Hamilton.


NYU je s ponosom na svojem Instagramu objavio najavu ovogodišnje ceremonije uručivanja diploma uz prigodnu pozadinsku pjesmu: "22", autorice Taylor Swift, njihove počasne doktorandice.


"Ovo je Taylorin svijet, mi samo živimo u njemu", "Doktorica Taylor Alison Swift", "Reference su vam odlične", "Može li doći i na ceremoniju naše generacije?", "Da barem nisam ni upisala ovdje, sad mi je teško jer ja nisam ta generacija", "Na isti dan ćemo moja best frendica Taylor Swift i ja dobiti doktorate. Ovo je sudbina", pišu samo neki od studenata.


Taylor Swfit prije nekoliko dana na svojim službenim stranicama objavila je i posebnu "merch" kolekciju, posvećenu upravo onima koji ove godine završavaju fakultet ili srednju školu.


"Diplomiranje može biti 'sretno, slobodno, zbunjeno i usamljeno na najbolji način', a Taylor Swift slavi sve svoje obožavatelje koji će ove godine diplomirati. 'I am feeling 22' kolekcija je lansirana ovog petka, 25. ožujka, sa svime potrebnim kako bi jedan Swiftie proslavio svoje znanstveno postignuće, od zakrpa za kape, naljepnica, balona, potrepština za zabavu pa do majica, hudica i torbi", pišu na službenom Twitter profilu njenih fanova - Taylor Nation.


Još vijesti