L.B. u Postani student

IZ MORH-a raspisali natječaj, traže 150 kadeta: Stipendija, smještaj, vozački, laptop – sve osigurano

Mjesečna stipendija raste ovisno o godini studija...

24. veljače 2022 13:22
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ministarstvo obrane raspisalo je u srijedu javne natječaje za prijam u kadetsku službu na Sveučilišta u Zagrebu i Splitu.


>>>Nude smještaj, prehranu, udžbenike, stipendije: Sve veći interes za vojne studijske programe<<<


Riječ je o Preddiplomskom sveučilišnom studiju Vojnog inženjerstva (do 70 kandidata/kinja) i Preddiplomskom sveučilišnom studiju Vojnog vođenja i upravljanja (do 40 kandidata/kinja) na Sveučilištu u Zagrebu te Integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studij Vojno pomorstvo (do 20 kandidata/kinja) na Sveučilištu u Splitu kao i preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju Aeronautike – vojni pilot (do 20 kadeta) na zagrebačkom Fakultetu prometnih znanosti.


Brojne beneficije za studente


Podsjetimo, kako smo pisali prošle godine, polaznicima studijskih programa osiguran je smještaj, poseban kadetski režim prehrane, plaćen im je gradski prijevoz, kao i propisani udžbenici. Svaki kadet dobiva laptop s besplatnim korištenjem interneta, sportsku opremu, od tenisica do trenirki, uključena je i obveza učenja plivanja, skijanja, vozačkog ispita na trećoj godini, kao i mjesečna stipendija. Ona raste, od približno 840 kuna na prvoj godini studija, preko 1000 na drugoj, pa sve do 1500 kuna na završnoj godini.


>>>Posao nakon diplome, stipendija i to nije sve: MORH raspisao natječaj za čak 150 kadeta koji mogu birati između 4 studija<<<


Osigurano im je i daljnje školovanje u civilstvu, završetak diplomske razine, usavršavanje u vojnom smislu te mogućnosti odlaska na rad u međunarodnim organizacijama, zapovjedništvima i stožerima, kao i specijalizacije.


Rok za podnošenje prijava za Fakultet prometnih znanosti je 19. travnja 2022., a za ostalo rok je 10. svibnja 2022.


Kandidati se prijavljuju u propisanom roku elektronički Središnjem prijavnom uredu na portalu postani-student i pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.


>>>Usporedila vojni rok i život u studentskom domu: 'Ne dolazi u obzir da 6 mjeseci dijelim sobu s 10 ljudi'<<<


Informacije u vezi s natječajima nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr, a dodatne obavijesti kandidati/kinje mogu dobiti na telefone referade Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman", Središnjice za upravljanje osobljem , referadi Fakulteta prometnih znanosti te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Još vijesti