V.F. u Vijesti

Morbidno, ali i slatko: Agencija za sprovode učenicima nudi besplatnu vožnju limuzinom na maturalnu

Nama izgleda kao super prilika.

28. srpnja 2023 15:21
Maturanti su oduševljeni

Maturanti su oduševljeni Foto: Canva

Svi se sjećamo barem jedne scene iz teen holivudskih filmovima gdje tinejdžeri dolaze na svoju maturalnu zabavu u limuzini. Tada nam je to izgledalo nerealno, a opet smo htjeli znati kakav je osjećaj provozati se u limuzini.

Ovi učenici su imali priliku to i isprobati. Na svoju su maturalnu zaista došli u jednoj. Doduše, radi se o limuzini za sprovode. Velika Britanija se suočava s krizom, kao i ostatak svijeta. Nekretnine i namirnice su poskupili, a ljudi su na rubu očaja. Međutim, jedna je agencija za pokope, Hilliers Funeral Services, iz Swindona odlučila besplatno iznajmljivati limuzine maturantima koji žele na svoju maturalnu večer doći u stilu. Ove limuzine inače iznajmljuju za sprovode, prenosi BBC.

Javilo im se mnoštvo maturanata

Na tu je ideju došla direktorica službe Rebecca Hillier koja kaže kako ju je na to potaknulo kada je njezino osoblje zatražilo posudbu limuzine kako bi vlastitu djecu odvezli na maturalnu. Agencija je na društvenim mrežama objavila oglas u kojem su napisali da besplatno iznajmljuju limuzine maturantima nakon čega su ih zatrpali pozivi i poruke.

„Dobila sam dosta telefonskih poziva od obitelji koje su mi govorile koliko su zahvalne i kako si to drugačije nisu mogle priuštiti“, rekla je Rebecca za ITV News.

Umjesto naknade za najam, roditelji maturanata mogu dati donacije dobrotvornim udrugama. Čini se kako jedno dobro djelo uvijek potakne i drugo.

Izvor: BBC, ITV News

Nova StudiGO epizoda otkriva je li studiranje izvan Hrvatske toliko lagano kako svi tvrde →

 

Još vijesti