V.F. u Vijesti

Nema više plave ptičice: Elon Musk predstavio novi, potpuno drukčiji logotip Twittera

Odlučio se za minimalistički dizajn.

24. srpnja 2023 11:21
Sve se mijenja

Sve se mijenja Foto: PhotoMIX-Company via Pixabay/Pixabay

Otkako je Musk preuzeo Twitter, svako malo se piše o novim promjenama. Kad se spomene Twitter, većini ljudi vjerojatno prvo na pamet padne njegov prepoznatljivi logotip plave pričice. Međutim, čini se kako se i to mijenja.

Elon Musk otkrio je novi logo za Twitter, odabravši „minimalistički art deco“ X kao dio rebrandinga platforme, piše The Guardian.

Vlasnik Twittera naznačio je da će dizajn biti izmijenjen, tweetajući da će se vjerojatno promijeniti kasnije i da će sigurno još biti dorađen. Izvršna direktorica Twittera, Linda Yaccarino, potvrdila je izbor tvitajući dizajn i napisavši: „X je ovdje! Učinimo to.“

Logotip „X“ je dugo bio Muskova opsesija, a inspiriran je aplikacijom „X“ koju je Musk obećao lansirati, a koja bi svojim korisnicima pružala razne mogućnosti. Neposredno prije kupnje Twittera u listopadu, Musk je platformu društvenih medija opisao kao „ubrzivač stvaranja X-a, aplikacije za sve“.

 

 

Koncept X napravljen je po uzoru na WeChat, kinesku aplikaciju koja korisnicima omogućuje obavljanje više funkcija od slanja poruka do naručivanja taksija i plaćanja računa.

Yaccarino je u tweetu u nedjelju dala neke pojedinosti o tome kako očekuje da će X raditi, tweetajući da će biti pokretana umjetnom inteligencijom i da će biti „usmjerena na audio, video, poruke, plaćanja/bankarstvo“. Od ponedjeljka ujutro sama Twitter aplikacija još uvijek je nosila svoj prepoznatljiv logo bluebird, iako je službeni Twitter račun promijenjen u novi X logo.

Izvor: The Guardian

Nova StudiGO epizoda otkriva je li studiranje izvan Hrvatske toliko lagano kako svi tvrde →

Još vijesti