M. P. u Vijesti

Uskoro gotova obnova zgrade FKIT-a! Radovi još traju na nekoliko fakulteta, a evo do kada

Posljedice potresa iz 2020. godine.

23. listopada 2023 14:30
Radovi u tijeku

Radovi u tijeku Foto: Canva

U jakom potresu koji se dogodio 22. ožujka 2020. godine oštećeno je više zgradi fakulteta, pa tako i zgrada FKIT-a koja se obnavljala po modelu cjelovite obnove što podrazumijeva dovođenje zgrade u stanje potpune građevinske uporabljivosti do razine koju propisuju norme i pravila struke.

Radovi privode kraju, planirani završetak građevinskih radova je 31. listopada, nakon toga slijedi provedba operacije koja je sufinancirana sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije i mehanizma za oporavak i otpornost, a biti će 30. studenoga.

Za vrijeme radova nastava se odvijala u druge dvije zgrade Fakulteta na adresama Trg Marka Marulića 20 i Savska cesta 16 te u zamjenskim uredskim prostorima i predavaonicama u Zagrepčanki. Preuređuje se i zgrada Arhitektonskog, Građevinskog i Geodetskog fakulteta te ona Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Studenti spomenutih fakulteta nastavu imaju u zgradi Tekstilprometa, a tamo je premještena i menza. No, nije kompletno sve premješteno na istu lokaciju jer se na primjer Dekanat i stručne službe Geodetskog Fakulteta nalaze na Savskoj cesti 144a, kao i studentska referada te uredi nastavnika Fakulteta, piše na geof.unizg.hr.

Kako govore studentica Geodezije, na svoju staru lokaciju će se najranije vratiti početkom akademske godine 2024./2025.

Još vijesti