S.D. u Vijesti

Važan korak prema unapređenju javnog prijevoza! Pogledajte gdje će se nalaziti nova tramvajska linija ZET-a

Korisno za mnoge građane.

4. kolovoza 2023 16:45
Zagrebački tramvaj

Zagrebački tramvaj Foto: P.S./MojFaks

Nakon godina šuškanja i nadanja, potvrđeno je da će uskoro početi izgradnja nove tramvajske trase u Zagrebu. Nova linije protezat će se na 3700 metara od Zvonimirove do Savišća.

Ovaj projekt postoji već sedam godina, ali tek sada se dogodio značajan pomak u pogledu gradnje nove tramvajske trase u metropoli, prenosi Večernji list.

Prema planu gradske uprave, dokumentacija bi trebala biti gotova u roku od pet mjeseci, tj. do kraja ove godine. Ubrzo nakon toga trebalo bi se započeti i s izgradnjom koja bi, prema najavama iz Grada, trebala biti vrlo brzo gotova.

ZET je navodno dao smjernice o tome kako nova tramvajska trasa treba izgledati, a predlaže se gradnja u dvije etape. Prva etapa obuhvaća dionicu od Vukovarske do Savišća, gdje će linija 2 voziti dok se ne dovrši druga etapa od Vukovarske do Zvonimirove.

Planira se i izgradnja 9 obostranih stajališta na pruzi koja će biti dugačka nešto manje od četiri kilometra. Nove tračnice će omogućiti produženje rute linije broj 1, koja će sada skretati u Heinzelovu sa Zvonimirove i nastaviti novom trasom.

Ovaj projekt predstavlja važan korak prema unapređenju javnog prijevoza u Zagrebu, pružajući moderniju i učinkovitiju tramvajsku infrastrukturu koja će poboljšati mobilnost i udobnost građana.

Još vijesti