Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Opasno po život: Sveučilište zabranilo bacanje kapa u zrak na promociji

MojFaks | Laganini, 18.05.2016.Opasno po život: Sveučilište zabranilo bacanje kapa u zrak na promociji

Početkom ovog tjedna nesretni britanski studenti saznali su da ove godine neće smjeti bacati kape u zrak na ceremoniji dodjele diploma. No, Sveučilište East Anglia ponudilo im je alternativu...

Predstavnici Sveučilišta tvrde da su morali stati na kraj ovoj tradiciji jer predstavlja sigurnosnu prijetnju studentima i fotografima.

U službenome priopćenju napisali su da je zabrana rezultat trenda sve većeg broja ozljeda studenata koje nastaju uslijed pada kapa. "Radi se o neprihvatljivom riziku. Ne želimo da studentima ovaj dan pokvari mogućnost ozljeđivanja", objasnili su.

Tradicija je također ukinuta nakon što se određen broj svečanih toga/halja vratio u oštećenom stanju. Glasnogovornik Sveučilišta izjavio je: "S ovom zabranom složili su se i naši dobavljači svečanih halja koji su počeli dobivati oštećenu robu natrag, kao i fotografi."


Primjer fotošopirane fotografije, foto: The Tab

Službeno priopćenje uslijedilo je nakon što su studenti prava dobili obavijest e-mailom da ove godine neće moći bacati kape u zrak nego će im se kape naknadno u Photoshopu dodati na fotografije s promocije. Sveučilište je nakon toga potvrdilo da će ista zabrana vrijediti za sve studente, a ne samo za studente prava.

Bacanje kapa u zrak stara je tradicija kojoj se vesele svi diplomci stoga je zabrana ovog rituala rastužila i razljutila brojne studente.

Studentica treće godine engleske književnosti Alice Cachia kaže: "Ovo je ludost. Studenti moraju imati slobodu odabira žele li ili ne žele bacati kapu prilikom fotografiranja. Ja zbilja želim baciti kapu jer je taj trenutak vrhunac studiranja, a Sveučilište će mi uništiti to iskustvo i ono što je trebao biti uzbudljiv dan. Jako sam ljuta. Predstavnici Sveučilišta donijeli su glupa pravila bez da se konzultiraju sa studentima. To je suludo. Oni koji su to odlučili ne samo da su već diplomirali pa ih baš briga, nego uništavaju doživljaj diplome svima drugima."

L.B./izvor: The Tab
foto: Shutterstock


Sveučilište East Angliabacanje kapapromocijafotografiranjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se