Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Češće vlakom kući! Studenti ove županije plaćat će samo 25% cijene karte: Evo kako do povlaštene pametne kartice

MojFaks | Nakon predavanja, 18.12.2019.Češće vlakom kući! Studenti ove županije plaćat će samo 25% cijene karte: Evo kako do povlaštene pametne kartice

Na ovaj način olakšavaju mladima studiranje te potiču putnički prijevoz.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović i Željko Ukić, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza, potpisali su 16. prosinca Ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom studenata s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije za 2020. godinu, piše Glas Slavonije.

Zahvaljujući subvencioniranju Osječko-baranjske županije s 25 posto i HŽ-a s 50 posto studenti će od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine plaćati samo 25 posto vrijednosti putničke karte, putujući od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i obrnuto. Tako će 223 studenta s prebivalištem u Osječko - baranjskoj županiji platiti 25 posto cjelokupnog iznosa vozne karte bez obzira gdje u Hrvatskoj studiraju. Od toga broja 80 je mjesečnih karata, a ostale su pojedinačne.

"Ovime želimo studentima s područja naše županije pomoći u školovanju, za što smo izdvojili 300 tisuća kuna. Pozivam ih sve da se jave našem Upravnom odjelu za gospodarstvo i na taj način ostvare ovu pogodnost", poručio je Ivanović.

Predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić izjavio je kako ovom mjerom njegova tvrtka u suradnji s lokalnom zajednicom želi poticati i unaprijediti putnički prijevoz, zbog čega su ove godine uveli dvije direktne linije Osijek - Slavonski Brod te Slavonski brod - Osijek.

Kako do povlaštene karte?


* Redoviti studenti moraju u Upravni odjel za gospodarstvo donijeti potvrdu da su redoviti studenti i na temelju te potvrde izdat će im se druga potvrda s kojom se moraju javiti na blagajne HŽ-a, a
* ondje ćete napraviti pametnu karticu koja će vam dalje služiti za sva vaša putovanja.

Postoje dva tipa karte, mjesečna karta namijenjena studentima koji svakodnevno putuju iz mjesta boravišta na fakultet i pojedinačne karte za studente koji su s područja OBŽ-a, ali studiraju negdje dalje u Republici Hrvatskoj ili studiraju u županiji, ali ne putuju svakodnevno.

Nakon što jednom izvadite pametnu karticu, služit će vam trajno, odnosno dokle god Osječko-baranjska županija bude sudjelovala u ovom projektu.

L.B./izvor: Glas Slavonije
foto: change.org


Osječko-baranjska županijacijena kartesubvencijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se