Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Putoholičarima spasio milijune: Student osmislio aplikaciju s kojom ćete jeftinije plaćati karte i smještaj

MojFaks | Nakon predavanja, 04.04.2018.Putoholičarima spasio milijune: Student osmislio aplikaciju s kojom ćete jeftinije plaćati karte i smještaj

Tijekom planiranja putovanja najvažnije nam je da smo pronašli prijevoz i smještaj koji će najviše odgovarati našem stanju bankovnog računa. No, ono što je također bitno jest da cijene rezervacija avionskih karata ili hotelskog smještaja ne pojeftine netom nakon što smo bukirali kartu ili hotel i platili višu cijenu. Svi koji putuju znaju koliko se ovo često događa.

Aplikaciju DoNotPay osmislio je mladi, genijalni student sa Sveučilišta Stanford, Joshua Browder. Naime, on je dizajnirao takozvanog "robota odvjetnika" koji nalazi pravne rupe i pomaže korisnicima da nakon plaćanja aviokarte ili hotela, tu istu kartu ili smještaj plate manje ako je njihova cijena nedugo nakon plaćanja pojeftinila, piše punkufer.hr.


Izvor: Unsplash

Jednom kad se korisnik prijavi, aplikacija traži sve potvrde rezervacija u korisnikovu e-mailu i provjerava kretanje cijene sve do dana leta ili boravka u hotelu. Ako cijena padne, DoNotPay šalje zahtjev hotelu ili aviokompaniji za snižavanjem već kupljene karte ili smještaja, tj. predlaže da se dio refundira.

"U Americi postoje razni načini koji će pomoći da se vrati i karta koja se čini nepovratnom", izjavio je student za Business Insider. Dodao je i da se prilikom testiranja, cijena čak 68 posto aviokarata spustila.

...ZetApp: student osmislio aplikaciju koja vam olakšava putovanje Zagrebom...


...Za sve koji putuju vlakom: student FER-a napravio aplikaciju bolju i od HŽ-ove...


Također, ako je vaš let odgođen, aviokompanija izgubi vašu prtljagu ili ste općenito nezadovoljni putovanjem, DoNotPay će se i u tim slučajevima boriti za vas. Sa stranice poručuju kako su putnicima "spasili" već milijune dolara, a ako smatrate da biste se i vi mogli profitirati od ove aplikacije, svakako je iskušajte.


Izvor: donotpay.com

Tim više što je potpuno besplatna.

Ivana Petrić
izvor: punkufer.dnevnik.hr
foto: Unsplash


putovanjeaplikacijaDoNotPayavionske kartehotelKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se