Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studenti piju sve manje: otkriveno i zašto

MojFaks | Nakon predavanja, 29.02.2016.Studenti piju sve manje: otkriveno i zašto

Čini se da studiranje ipak nije samo jedna višegodišnja igra Drinkopolyja ili Boce istine... Tko bi rekao da studenti piju sve manje i manje?

Novo istraživanje pokazalo je da studenti piju sve manje piva, ali zato sve više uživaju u kavi.

NUS i YouthSight otkivaju da je konzumacija točenog i zapakiranog piva u studentskim klubovima tijekom zadnje tri godine u laganome padu, ali je zato konzumacija toplih napitaka u porastu od 11%. Naime, anketa provedena među 1000 studenata pokazala je da studenti ipak najviše vremena provode u kafićima i kavanama (čak njih 87%), a ne toliko u noćnim klubovima.

Uz kafiće u kojima uživaju u omiljenoj šalici kave, studenti su izjavili da su im različiti studentski klubovi i društva najkorisnije organizacije tijekom studiranja, za razliku od barova i raznih mjesta za alkoholiziranje.

Ovo naravno ne svjedoči o tome da alkohol u studentskim životima više jednostavno ne postoji ni da je otišao u zaborav, ali svakako ukazuje na novi trend koji se sve više odmiče od bezumnog partijanja, spavanja po klupicama i parkovima ili onesvještavanja od loše žestice prema umjerenijem obliku druženja. Richard Brooke, bivši predsjednik NUS-a, misli da je ovaj trend posljedica sve skuplje školarine na britanskim fakultetima.Izjavio je: "Prije desetak ili 15 godina, studenti su upisivali fakultete kako bi nastavili svoje obrazovanje, naravno, ali i kako bi upoznali nove prijatelje i zabavili se. Mnogi stručnjaci s kojima sam razgovarao misle da je klima jednaka kao i kad su oni studirali, ali nakon uvođenja godišnje školarine od 9 tisuća funti 2012. godine, sve više studenata fokusira se na mogućnosti zapošljavanja nakon diplome."

Današnji studenti skloniji su uspostavljanju akademskog društva koje će im pružiti akademsku potporu ondje gdje to ne dobivaju od akademskih ili poslovnih institucija.

Iako su fakulteti u Velikoj Britaniji zbilja skupi, ondašnji studenti ipak upozoravaju da su, unatoč visokim školarinama, na fakultetima i dalje kako bi nešto naučili, dobili diplomu i osigurali si zaposlenje, ali se i zabavili pritom.

L.B./izvor: Hexjam
foto: Pixabay


alkoholpivoanketakavastudentivisoke školarineKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se