Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom glazba

 Učite u tišini? Više ne morate jer ovdje je popis pjesama koje su idealne za 'grijanje stolice'

Objavljeno 29.11.2018.

Istraživanje je pokazalo da glazba dobro utječe na naše moždane stanice tijekom učenja, a studenti kao da to odavno znaju jer mnogi svoje znanje stječu upravo uz njima omiljenu 'ziku'. No, jeste li znali koja je mjuza idealna za 'bdjenje' nad skriptom?

Profesor zabranio mobitele na kolokviju, ali ovo nije očekivao: Lukavi student ipak napisao ispit sa slušalicama u ušima

Objavljeno 12.04.2018.

Nije čudo što su profesori alergični na mobitele: studenti ih često koriste i na predavanjima. Osobito su problematični tijekom ispita stoga sve više profesora zabranjuje unošenje mobitela u dvorane u tim prilikama. Istu praksu primjenjuje i ovaj profesor, ali ovaj put nadmudrio ga je student koji ne može bez svoje omiljene glazbe - čak ni na kolokviju.

Studij koji mami mlade u Slavoniju: Medicina i umjetnost spojili se na samo jednom mjestu u Hrvatskoj

Objavljeno 27.11.2017.

Spoj umjetnosti i medicine postoji, a studij za one koje žele ljude liječiti spojem glazbe, plesa i glume nalazi se u srcu Slavonije. U Osijeku se može studirati art terapija i upravo taj studij motivira mlade na dolazak u Osijek, baš kao i njihove profesore.

Pet studenata s pet zagrebačkih fakulteta: Dečki iz BluVinila uskoro će zasvirati i u vašim ušima

Objavljeno 21.04.2017.

Osnivanje benda za vrijeme studentskih dana nije ništa novo, ali rijetki su oni koji zajedno nastave plivati glazbenim vodama i nakon faksa. No, ozbiljne planove na tom polju imaju studenti iz benda BluVinil, prepoznatljivog po kombiniranju pop-rocka i klasičnog orkestra.

Cajke su znak nedostatka glazbenog ukusa: Ovi dečki s Muzičke akademije znaju što je dobra glazba

Objavljeno 10.03.2017.

Početkom 20. stoljeća u SAD-u se rodio jazz - izričaj nastao mješanjem glazbe američkih crnaca i europske glazbe. Ljepotu jazza mnogi nažalost nikad ne upoznaju, ali ovaj glazbeni žanr još uvijek ima svoje poklonike i to među studentima.

Od Dine Merlina do hip-hopa: Što studenti vole slušati dok 'griju stolicu'

Objavljeno 30.01.2017.

Istraživanje je pokazalo da glazba dobro utječe na naše moždane stanice tijekom učenja, a studenti kao da to odavno znaju jer mnogi svoje znanje stječu upravo uz njima milozvučne note.

Za bolji uspjeh na ispitima slušajte ovu glazbu

Objavljeno 25.05.2016.

Nedavno istraživanje studenata iz SAD-a i Francuske otkrilo je da slušanje klasične glazbe tijekom učenja doista može poboljšati vaše pamćenje i, slijedom toga, omogućiti vam veseliju panoramu u indeksu.

Nećeš danas, razbojniče: riješi se stresa u samo nekoliko minuta

Objavljeno 23.03.2016.

Bez obzira radi li se o hrpi obaveza na faksu, nervoznom/j cimeru/ici ili dečku/djevojci koji/a nas izluđuje, svi smo ponekad pod stresom, a već i ptice na grani znaju da to nije dobro za naše zdravlje.

'Mozart efekt': istina ili laž?

Objavljeno 30.03.2015.

Fraza "Mozartov efekt" nastala je 1991. godine, ali je tek studija objavljena dvije godine kasnije potaknula širi interes javnosti za ovu fenomen. Može li nam slušanje klasične glazbe zbilja pomoći u poboljšavanju koncentracije, pamćenja i inteligencije uopće?

Za posao učitelja glazbe u Dubaiju i plaću od 9000 kuna javio se jedan kandidat!

Objavljeno 24.11.2014.

Za hrvatski sustav obrazovanja iznimno rijedak i atraktivan natječaj za posao raspisan je na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Poslodavac je zagrebačka tvrtka Primus Group, a u ponudi je radno mjesto učitelja glazbene umjetnosti u uglednom Muzičkom centru u Dubaiju.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se