Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom kolegiji

Kakve to veze ima s faksom i zašto ih uopće slušamo? Ovo su najčudniji kolegiji na vašim fakultetima!

Objavljeno 31.01.2020.

Svaki studij nudi bogatu lepezu obveznih i izbornih predmeta. Dok na izbor obveznih kolegija ne možete utjecati, tu na red dolaze izborni koje birate prema vlastitim interesima, ali često i prema težini (odnosno lakoći), broju ECTS bodova ili zbog najdražeg vam profesora. U moru svih njih, kadikad naletite na pokoji kolegij koji vam se isprva čini zanimljiv, pa i lagan, a onda kad ga upišite shvatite da je ovo prava noćna mora.

Donose ECTS-e, a niste ni znali da postoje: 6 izbornih kolegija zbog kojih ćete zaboraviti da ste na faksu

Objavljeno 11.06.2018.

Izborni kolegiji su tu da nam olakšaju studiranje te nam ponude ono što nam obavezni kolegiji ne nude, a to je, logično - izbor. Te kolegije studenti upisuju jer ih zaista i zanimaju te žele naučiti nešto novo. Dobra stvar je to da izborni kolegij uopće ne mora biti vezan za predmet studiranja studenta pa se na njemu može i malo opustiti od svakodnevnog gradiva iz istog područja. No, znate li da se u Hrvatskoj na fakultetima mogu upisati skroz neobični kolegiji?

A misliš da je tvoj indeks nakrcan! Ova bakica ima 91 godinu i 'odslušanih' 200 različitih kolegija

Objavljeno 24.05.2018.

Svaki student zna da mu je draže imati manji broj kolegija kroz semestar nego veći jer tako lakše stigne izvršavati svoje obaveze, ali s ovim stavom se sigurno ne bi složila jedna bakica. Izora Jones iz Teksasa ima 91 godinu, još uvijek studira, a u svojoj studentskoj 'karijeri' odslušala je čak 200 različitih kolegija.

Nisu samo za 'teganje' i smijanje: Kolegiji o memovima uskoro na poznatom fakultetu

Objavljeno 02.11.2017.

Čini li se i vama da se komunikacija na društvenim mrežama pretvorila u označavanje osoba pod smiješnim sličicama? Teško je odoljeti kad naiđemo na nešto komično što nas podsjeti na kolegu, prijatelja ili člana obitelji, no čini se da se u memovima krije još mnogo toga...

Upiši i bankrotiraj: Zašto zagrebačka Ekonomija naplaćuje kolegije na engleskom jeziku?

Objavljeno 13.03.2017.

Na državnim fakultetima u Hrvatskoj nude se i kolegiji na engleskom jeziku koje studenti mogu besplatno slušati, ali to nije slučaj i s Ekonomijom u Zagrebu. Te kolegije ne financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja pa studenti moraju plaćati za slušanje istih.

Lova do krova: Online tečajevi koji će ti pomoći da se obogatiš

Objavljeno 13.10.2015.

Jer svi znamo da novac pokreće svijet...

ANKETA: Koji je najteži ispit na tvom studiju?

Objavljeno 23.03.2015.

Svi znamo za one neke ispite koji se polažu u nedogled ili pred komisijom, one neke profesore koji su strogi, ali nikako pravedni, one popise literature na kojima se nalazi hrpa naslova koji su možda već i izbačeni iz knjižnica...

Kolegiji koji nikome nisu dosadni: od sladoleda, umjetnosti selfija i zombi apokalipse…

Objavljeno 20.01.2015.

Zombiji, sladoled, surfanje i selfiji – iako ovaj popis zvuči kao scena sa filmskog maratona s godišnjeg odmora, radi se o stvarnim kolegijima koje možete slušati na pravim, ozbiljnim sveučilištima.

'What What in The Butt': ovo su najčudniji kolegiji koje možete pohađati!

Objavljeno 10.11.2014.

Zamislite da pohađate kolegij iz analnog seksa ili da možete naučiti jezik vilenjaka – nevjerojatno, zar ne?
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se