Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom matematika

Polaganje bez po' muke: Na FESB-u besplatne pripreme za državnu maturu iz fizike i matematike

Objavljeno 09.04.2019.

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu organizira besplatne pripreme za državnu maturu iz dva važna predmeta, a broj mjesta je ograničen.

Istraživanje pokazalo: Matematika stvara tjeskobu i strah kod studenata

Objavljeno 17.01.2019.

S matematikom nema puno 'talasanja' – ili ju kužiš i voliš ili ju ne podnosiš jer ti s brojevima baš i ne ide dobro. Kako god bilo, matematika nas prati kroz osnovnu i srednju školu, a nerijetko se s njom susrećemo i na fakultetu. Premda smo mogli to već pretpostaviti, sada su tu i dokazi – matematika stvara stres, tjeskobu i strah kod studenata.

Ima li snalažljivije djevojke? Studentica na Tinderu tražila pomoć za kolokvij

Objavljeno 09.11.2018.

Ljudi se obično na dejting aplikacije i stranice prijavljuju kako bi našli partnera za seks ili potencijalnu vezu, ali čini se da postoji još motiva za to. Jedna studentica je idealan primjer jer ona je svoj Tinder profil napravila, ni više ni manje, nego da joj netko pomogne s matematikom.

Ne znaju za burzu: Provjerite koji studenti do posla u Hrvatskoj dolaze i prije nego što dobiju diplomu

Objavljeno 01.03.2018.

Od trenutka diplomiranja do pronalaska posla obično ne prođe više od tri mjeseca. U pravilu, tri mjeseca od diplomiranja svi su zaposleni...

Fakulteti uz pomoć 'Legića' žele smanjiti broj studenata koji odustaju od školovanja

Objavljeno 27.12.2017.

Lego kocke idealne su za djecu jer se pomoću njih igraju, a istovremeno mogu i učiti te biti kreativni slažući različite kreacije. No, 'Legići' su korisni i za malo 'veću djecu' na studiju, a to su prepoznali i fakulteti.

Osijek postaje grad softvera: Od sljedeće akademske godine studij Matematike i računarstva u srcu Slavonije

Objavljeno 12.04.2017.

Studenti koje zanima izrada mobilnih i ugrađenih aplikacija, održavanje računalnih mreža i sigurnost, sada se mogu zaputiti u grad na Dravi jer ondje od sljedeće akademske godine kreće sveučilišni studijski program 'Matematika i računarstvo'.

Interes mladih za upise na ICT studije raste: ipak postoji jedan veliki problem

Objavljeno 28.11.2016.

ICT je još uvijek 'muški svijet', ali djevojke su odlučnije i predanije studiranju pa odustaju rjeđe od muških kolega...

Pitaš se zašto ne studiraš matematiku ili fiziku? Odgovor bi te mogao iznenaditi!

Objavljeno 28.09.2016.

Mrzite li svoj fakultet i pitate se zašto niste dobri s brojevima pa da jednog dana postanete inženjer elektrotehnike? Ne morate više razbijati glavu zašto vam je gramatika jača strana, ali ne i razlomci jer prirodne predmete su nam zgadili roditelji ili učitelji.

Neviđeni blam: profesor zaboravio ugasiti projektor pa svima otkrio svoj fetiš

Objavljeno 16.03.2016.

Učenici koji su se nadali satu matematike, tog su dana dobili malo drugačiju i zanimljiviju lekciju iz biologije zahvaljujući profesoru koji je zaboravio isključiti projektor dok je surfao internetom.

Mozgalica: Možete li uspješno riješiti ovaj naizgled jednostavan zadatak?

Objavljeno 03.01.2016.

Za danas smo vam pripremili jedan, na prvi pogled, jednostavan logički zadatak. Kada pogledamo ove znakiće čini nam se da smo ove stvari rješavali u 1. osnovne, zar ne?
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se