Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom misli

Još samo 40 minuta do kraja...11 misli koje ti prođu kroz glavu za vrijeme online predavanja

Objavljeno 19.05.2020.

Već smo ušli u deseti tjedan izvođenja online nastave...

'Ma samo da je dvojka' – kaže svaki student: Postoje 3 razloga zbog kojih postižete lošije ocjene na faksu

Objavljeno 25.02.2020.

Često se susretnemo s onom frazom "Nakon što diplomiraš, nitko ti neće gledati ocjene" što i jest točno. Ocjena je, prema mišljenju studenata, samo broj te nije mjerilo nečijega znanja i vještina, no ipak, često se nađemo u situaciji kada nam je indeks ispunjen samo dvojkama...

Što bi bilo da SAMO DANAS ne učim? 9 'genijalnih' pitanja koja si postavljamo kad nas pritisnu rokovi

Objavljeno 28.01.2020.

Sredina siječnja i početak veljače obilježeni su u akademskom kalendaru žutom bojom, a kako i ne bi bilo, kada je tad zimski ispitni rok ili najstresniji dio godine u životu svakog studenta.

Dosta je 'tankanja': Studenti napravili automobil koji pokreće samo zrak VIDEO

Objavljeno 07.01.2019.

Zadatak svakog čovjeka trebao bi biti ostavljanje čiste planete sljedećim generacijama, ali nažalost rijetko tko o tome brine. Srećom, ima onih kojima je stalo do čišćeg zraka te čistije Zemlje, a jedni od tih su i studenti iz Egipta. Naime, oni su napravili automobil koji pokreće zrak.

'Ispravi više taj ispit da znam idem li na pivo ili na usmeni': Misli studenata dok čekaju rezultate ispita

Objavljeno 04.07.2017.

Polaganje ispita može biti 'tlaka', ali još veće mučenje krije se u iščekivanju rezultata ispita. 'Kao da ne znaš unaprijed jesi li prošao ili pao' rekli bi neki, ali ponekad nam se uz manjak učenja zalomi sreća pa grickamo nokte u nadi da smo barem imali barem pola boda za prolazak.

'Nadam se će trajati dulje od usmenog': Što svaki student barem jednom pomisli prije seksa

Objavljeno 08.03.2017.

Pisac John Updike je rekao da je seks poput novca misleći pritom 'da ga je samo previše dovoljno'. Studentski dani su kao stvoreni za istraživanje vlastite seksualnosti, a studenti to najbolje znaju.

'Nisu svi koji lutaju izgubljeni': Citati koji se totalno odnose na studente

Objavljeno 18.10.2016.

Kada se osjećamo skroz 'potonulo' i čini nam se da je sve 'prohujalo s vihorom', najlakše nam se uhvatiti citata. Prije Fejsa, Tumblr-a i ostalih mreža nismo ni znali koliko je točno Bukowski opisivao stanje studenata na prvoj godini faksa, a sada se određenih citata držimo 'kao pijan plota'.

20 crnih misli koje se svakom studentu motaju po glavi

Objavljeno 08.01.2016.

Teško je biti student: učiti do sitnih sati, odlaziti na jutarnja predavanja, kriviti kralježnicu u knjižnicama, gubiti oči nad umjetnim svjetlom i pred ekranom računala...

Studenti Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci pokušavaju izraditi 'čitač misli'

Objavljeno 10.11.2015.

Studenti Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci već pet godina imaju priliku pohađati jedinstveni kolegij asistivne tehnologije u okviru kojeg nastaju različita pomagala namijenjena osobama s invaliditetom, a ove će se akademske godine raditi na razvoju čitača misli.

Neugodne misli koje te muče dok se prijavljuješ na fakultet

Objavljeno 07.10.2015.

Polaganje državne mature i proces prijave na fakultet(e) jako je stresan. Svatko tko ti kaže drugačije – laže jer ne postoji osoba koja uživa u toj neizvjesnosti, čekanju, napetosti...
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se