Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom mladi

Studentica Ines oduševljava fotografijama: 'Radi puno pa će stizati i nagrade i poslovi'

Objavljeno jučer

Fotografija, ili kako se na hrvatskom ponekad kaže, 'svjetlopis', vrsta je vizualne umjetnosti koja kroz godine dobiva sve više ljubitelja. Mnogi se pokušavaju okušati u ulozi s druge strane objektiva, osobito sada u vrijeme društvenih mreža, ali samo oni koji imaju oko za detalje u tome i uspijevaju. Upravo takvo oko ima studentica Ines Grahovac koja je pobjednica Foto dana mladih u Karlovcu.

Mladost-ludost? Baš i ne! Istraživanje pokazalo da mladi sve manje uživaju u seksu

Objavljeno 14.08.2017.

Istraživanje Sveučilišta New Brunswick pokazalo je da 79% mladića i čak 84% djevojaka ima problema sa seksom.

Privlače visokoobrazovane mlade: U ovom hrvatskom gradu nudit će stanove za 'siću' i zemljišta za kunu

Objavljeno 10.08.2017.

Za kupce zgrada planiraju se i poticaji njihove obnove. Vodnjan obiluje praznim stanovima i zgradama, zapuštenim kućicama, a mnoge od njih su u vlasništvu Grada.

Iz HZZ-a upozoravaju: Mladi odlaze pa više nemamo koga zaposliti

Objavljeno 23.06.2017.

Na sjeveru Hrvatske demografska situacija izgleda poprilično pesimistično: industrije koje ne privlače mlade zapošljavaju sve starije osobe, a iako raste potreba za mladim i visokoobrazovanim ljudima, njih nema jer odlaze u inozemstvo.

Kad je SOR jedini put do posla: Čak i inženjeri građevine rijetko sklapaju ugovor o radu

Objavljeno 01.06.2017.

'Gradimo li na dobrim temeljima?' stoji u dijelu naslova tribine inicijative Vrijedim više koja će se održati na Građevinskom fakultetu u Zagrebu. Na tribini će sudjelovati stručnjaci iz područja graditeljstva, sindikat te sadašnji i bivši korisnici SOR-a tog sektora.

Mladi znanstvenici, navalite: Objavljen natječaj za 208 povoljnijih stambenih kredita

Objavljeno 29.05.2017.

Nedavno smo pisali o suradnji Grada Zagreba i zagrebačkog Sveučilišta, a kojom je dogovorena subvencija za 208 stambenih kredita. Premda se radi tek o prvoj fazi projekta, to je odlična vijest za mlade znanstvenike koji su u potrazi za stanom, a sada je izašao i ponovljeni natječaj.

Lakše do prvog stana: Mladi znanstvenici dobit će povoljniji stambeni kredit

Objavljeno 10.05.2017.

U rujnu prošle godine potpisan je Sporazum o suradnji između Zagreba i zagrebačkog Sveučilišta te je njime dogovorena subvencija 208 kredita. To je tek prva faza ovog projekta, a ovo je dobra vijest za mlade znanstvenike koji su krenuli u pohod na kupnju stana.

'Želim ostati u Hrvatskoj, ali kako?': Studentica iskrenom kolumnom 'oplela' po političarima

Objavljeno 05.05.2017.

'Ovo nije politička već studentska kolumna, ali moram se zapitati – kuda mi idemo? Da se iz godine u godinu u LIJEPOJ NAŠOJ ništa ne mijenja. Zašto? Zašto se uvijek mora naći jedan pametnjaković, jedan klaun i jedan od onih za koje misliš da ih se nikad nećeš riješiti?'

Mladi radnici i mlade radnice: Satirična stranica otkriva tužno lice traženja posla u Hrvatskoj

Objavljeno 02.05.2017.

Mjesto za kritiku socijalne politike, mjere stručnog osposobljavanja i nedostatka brige o mladima stvorilo se na Facebook stranici 'Mladi radnici i mlade radnice'. Premda njihovi memovi i fotomontaže tjeraju na smijeh, oni nas ujedno bacaju i u razmišljanje jer kao mladi ljudi i sami prolazimo kroz isto sito i rešeto.

Snimljen za nula kuna, maraka, dinara: Film 21-godišnjaka ujedinio studente iz Hrvatske, BiH i Srbije

Objavljeno 20.04.2017.

Sudionici ovog projekta poručuju da na Balkanu ima i onih koje ne zanimaju mržnja i nacionalizam te da žele zajedničkim snagama promijeniti stanje na području Balkana.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se