Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom mladi

Iz HZZ-a upozoravaju: Mladi odlaze pa više nemamo koga zaposliti

Objavljeno prije 7 sati

Na sjeveru Hrvatske demografska situacija izgleda poprilično pesimistično: industrije koje ne privlače mlade zapošljavaju sve starije osobe, a iako raste potreba za mladim i visokoobrazovanim ljudima, njih nema jer odlaze u inozemstvo.

Kad je SOR jedini put do posla: Čak i inženjeri građevine rijetko sklapaju ugovor o radu

Objavljeno 01.06.2017.

'Gradimo li na dobrim temeljima?' stoji u dijelu naslova tribine inicijative Vrijedim više koja će se održati na Građevinskom fakultetu u Zagrebu. Na tribini će sudjelovati stručnjaci iz područja graditeljstva, sindikat te sadašnji i bivši korisnici SOR-a tog sektora.

Mladi znanstvenici, navalite: Objavljen natječaj za 208 povoljnijih stambenih kredita

Objavljeno 29.05.2017.

Nedavno smo pisali o suradnji Grada Zagreba i zagrebačkog Sveučilišta, a kojom je dogovorena subvencija za 208 stambenih kredita. Premda se radi tek o prvoj fazi projekta, to je odlična vijest za mlade znanstvenike koji su u potrazi za stanom, a sada je izašao i ponovljeni natječaj.

Lakše do prvog stana: Mladi znanstvenici dobit će povoljniji stambeni kredit

Objavljeno 10.05.2017.

U rujnu prošle godine potpisan je Sporazum o suradnji između Zagreba i zagrebačkog Sveučilišta te je njime dogovorena subvencija 208 kredita. To je tek prva faza ovog projekta, a ovo je dobra vijest za mlade znanstvenike koji su krenuli u pohod na kupnju stana.

'Želim ostati u Hrvatskoj, ali kako?': Studentica iskrenom kolumnom 'oplela' po političarima

Objavljeno 05.05.2017.

'Ovo nije politička već studentska kolumna, ali moram se zapitati – kuda mi idemo? Da se iz godine u godinu u LIJEPOJ NAŠOJ ništa ne mijenja. Zašto? Zašto se uvijek mora naći jedan pametnjaković, jedan klaun i jedan od onih za koje misliš da ih se nikad nećeš riješiti?'

Mladi radnici i mlade radnice: Satirična stranica otkriva tužno lice traženja posla u Hrvatskoj

Objavljeno 02.05.2017.

Mjesto za kritiku socijalne politike, mjere stručnog osposobljavanja i nedostatka brige o mladima stvorilo se na Facebook stranici 'Mladi radnici i mlade radnice'. Premda njihovi memovi i fotomontaže tjeraju na smijeh, oni nas ujedno bacaju i u razmišljanje jer kao mladi ljudi i sami prolazimo kroz isto sito i rešeto.

Snimljen za nula kuna, maraka, dinara: Film 21-godišnjaka ujedinio studente iz Hrvatske, BiH i Srbije

Objavljeno 20.04.2017.

Sudionici ovog projekta poručuju da na Balkanu ima i onih koje ne zanimaju mržnja i nacionalizam te da žele zajedničkim snagama promijeniti stanje na području Balkana.

FER-ovac stipendist poručio Vladi: 'Olakšajte mladima prije nego što svi odu iz Hrvatske'

Objavljeno 19.04.2017.

Birokracija je jedan od većih problema prilikom otvaranja vlastite tvrtke pa zato mnogi mladi koji to žele učiniti odlaze u inozemstvo gdje nakon 'dva klika mišem' mogu pokrenuti biznis.

Smijehom protiv frustracije: Stripom prikazali kako izgleda traženje posla u Hrvatskoj

Objavljeno 18.04.2017.

Nezaposlenima je stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje stalni dom jer ondje pokušavaju pronaći posao. Puno puta smo bili u prilici vidjeti oglas koji nas je zainteresirao, ali i doživjeti blagi slom živaca jer u vrsti zaposlenja stoji sve češće omraženo 'stručno osposobljavanje'.

Analiza Stručnog osposobljavanja: Zašto je 16 preporuka odbijeno, a niti jedna nije prihvaćena?

Objavljeno 11.04.2017.

Slogan 'Od mjere do karijere' vidimo gotovo na svim internetskim portalima, plakatima te se vrlo lako pamti, a nastao je u sklopu donošenja objedinjenih mjera aktivne politike zapošljavanja.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se