Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom mladi

Svaki četvrti mladi Hrvat planira napustiti zemlju: Vraćaju se samo studenti, a razlog je očekivan

Objavljeno 23.11.2017.

Odlazak u inozemstvo je u posljednje vrijeme popularan trend u Hrvatskoj, a osim što je trend, ujedno je i problem. Naime, svaka četvrta mlada osoba u Hrvatskoj planira otići živjeti u inozemstvo i uglavnom su samo studenti ti koji se vraćaju.

Čak 4 mjeseca radi puno radno vrijeme! Prosječni student mora raditi jer je siromašan - ali kada da onda studira?

Objavljeno 08.11.2017.

Zakon o studentskom radu je još uvijek u fazi izrade, a dotad studenti rade prema Pravilniku o posredovanju pri zapošljavanju redovnih studenata. Spomenuti dokument ne regulira nikakva radnička prava studenata, a zabrinjavajuća je informacija da 37 % hrvatskih studenata ocjenjuju svoje financijske teškoće vrlo ozbiljnima. Da apsurd bude veći, to su mahom studenti koji rade.

Pomoć u rješavanju gorućeg problema: Coca-Cola predstavila svoj obrazovni program za mlade

Objavljeno 09.10.2017.

Problem mladih i nezaposlenih ljudi naša je stvarnost, a kako bi mladi mogli dobiti priliku za prva zaposlenja te radna iskustva Coca-Cola je osmislila svoj obrazovni program za mlade. Riječ je o projektu 'Coca-Colina podrška mladima' koji je namijenjen svim mladima koji žele podići svoju konkurentnost na tržištu rada.

[VIDEO] Uštedio 'cenera': Evo kako možete 'zeznuti' svaki automat za kavu ili grickalice na faksu

Objavljeno 04.10.2017.

Aparati s napitcima i grickalicama omiljena su postaja studenata na fakultetima, ali nekada su cijene tih proizvoda malo 'nabrijane'. Kako ne bi morao platiti bocu vode jedan mladić dosjetio se načina kako to izbjeći, a što je najbolje od svega - svoj je trik podijelio sa svima koji žele pokušati.

Nesebičan potez mladog političara: Student se odrekao plaće da bi učenicima platio prijevoz do škole

Objavljeno 29.09.2017.

Mladi političari u Hrvatskoj donijeli su sa sobom nešto što se nažalost rijetko vidi kod njihovih starijih kolega, a to je empatija. Pravo suosjećanje prema najmlađim sugrađanima pokazao je najmlađi kninski gradski vijećnik koji se odrekao svoje naknade kako bi učenicima sufinancirao prijevoz do škole.

MMH traži stažiste: Studenti završnih godina studija mogu svoj zanat 'peći' u udruzi za mlade

Objavljeno 27.09.2017.

Najveći nacionalni savez udruga mladih i za mlade, Mreža mladih Hrvatske pokreće program stažiranja. Priliku za stažiranje dobit će dvije osobe koje su zainteresirane za stažiranje u organizacijama civilnog društva, a riječ je o programima 'Politika za mlade' te 'Prava mladih'.

Otkrivamo kako izgleda program za pripravnike u jednoj od vodećih kompanija u regiji: Zaplivaj vodama Atlantic Grupe

Objavljeno 14.09.2017.

Jedan od najpoželjnijih domaćih pripravničkih programa od A do Ž: otkrijte kako će izgledati razgovor, kako se pripremiti za njega i što kažu mladi stručnjaci koji su zaplivali ovim oceanom prilika i svoje prve profesionalne korake napravili baš u ovoj kompaniji!

Studentica Ines oduševljava fotografijama: 'Radi puno pa će stizati i nagrade i poslovi'

Objavljeno 21.08.2017.

Fotografija, ili kako se na hrvatskom ponekad kaže, 'svjetlopis', vrsta je vizualne umjetnosti koja kroz godine dobiva sve više ljubitelja. Mnogi se pokušavaju okušati u ulozi s druge strane objektiva, osobito sada u vrijeme društvenih mreža, ali samo oni koji imaju oko za detalje u tome i uspijevaju. Upravo takvo oko ima studentica Ines Grahovac koja je pobjednica Foto dana mladih u Karlovcu.

Mladost-ludost? Baš i ne! Istraživanje pokazalo da mladi sve manje uživaju u seksu

Objavljeno 14.08.2017.

Istraživanje Sveučilišta New Brunswick pokazalo je da 79% mladića i čak 84% djevojaka ima problema sa seksom.

Privlače visokoobrazovane mlade: U ovom hrvatskom gradu nudit će stanove za 'siću' i zemljišta za kunu

Objavljeno 10.08.2017.

Za kupce zgrada planiraju se i poticaji njihove obnove. Vodnjan obiluje praznim stanovima i zgradama, zapuštenim kućicama, a mnoge od njih su u vlasništvu Grada.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se