Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom mladi

Snimljen za nula kuna, maraka, dinara: Film 21-godišnjaka ujedinio studente iz Hrvatske, BiH i Srbije

Objavljeno 20.04.2017.

Sudionici ovog projekta poručuju da na Balkanu ima i onih koje ne zanimaju mržnja i nacionalizam te da žele zajedničkim snagama promijeniti stanje na području Balkana.

FER-ovac stipendist poručio Vladi: 'Olakšajte mladima prije nego što svi odu iz Hrvatske'

Objavljeno 19.04.2017.

Birokracija je jedan od većih problema prilikom otvaranja vlastite tvrtke pa zato mnogi mladi koji to žele učiniti odlaze u inozemstvo gdje nakon 'dva klika mišem' mogu pokrenuti biznis.

Smijehom protiv frustracije: Stripom prikazali kako izgleda traženje posla u Hrvatskoj

Objavljeno 18.04.2017.

Nezaposlenima je stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje stalni dom jer ondje pokušavaju pronaći posao. Puno puta smo bili u prilici vidjeti oglas koji nas je zainteresirao, ali i doživjeti blagi slom živaca jer u vrsti zaposlenja stoji sve češće omraženo 'stručno osposobljavanje'.

Analiza Stručnog osposobljavanja: Zašto je 16 preporuka odbijeno, a niti jedna nije prihvaćena?

Objavljeno 11.04.2017.

Slogan 'Od mjere do karijere' vidimo gotovo na svim internetskim portalima, plakatima te se vrlo lako pamti, a nastao je u sklopu donošenja objedinjenih mjera aktivne politike zapošljavanja.

Mladi poručuju: 'SOR ne može biti zamjena za pripravništvo!'

Objavljeno 04.04.2017.

Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa (SOR) je mjera o kojoj se već godinama priča, ali nikako da se raspravi do kraja. Zbog EU fondova koji ne nalažu financiranje SOR-a za osobe starije od 29, ti mladi kao i mladi korisnici mjere u zdravstvu više ne mogu šutjeti.

Od mjere do karijere: Predstavljeno novo ruho mjere Stručnog osposobljavanja

Objavljeno 01.03.2017.

Danas je u prijepodnevnim satima predstavljen paket mjera aktivne politike zapošljavanja 'Od mjere do karijere' koji se odnosi na povećanje zapošljivosti u RH, s nalaskom na one najosjetljivije skupine među kojima su i mladi.

S faksa svi prvo u vojsku ili...? Vlada ozbiljno razmišlja o uvođenju vojnog roka, ali ovaj put i za žene!

Objavljeno 20.01.2017.

Obavezno služenje vojnog roka ukinuto je 2008. godine, no nova vladajuća garnitura ozbiljno razmišlja o tome da ga ponovo učini obaveznim za sve mlade.

U Njemačkoj sada ima baš sve, ali to nije njen dom: Gastarbajterica se ipak vraća kući

Objavljeno 19.01.2017.

Iza bloga Gastarbajterica – nova generacija stoji diplomirana ekonomistica koja je prije dvije godine odlučila spakirati stvari i otputovati u Njemačku na privremeni rad. Drugu godišnjicu boravka u inozemstvu proslavila je odlukom da se ipak vraća u Hrvatsku.

Nema privatnosti, ali je jeftinije: Ispovijesti mladih koji još uvijek žive s roditeljima

Objavljeno 05.01.2017.

Ne trebaju nam statistički podaci da bismo postali svjesni činjenice da sve više mladih u Hrvatskoj živi s roditeljima. Ovdje se ne govori samo o mladima koji su u srednjim dvadesetima nego i o onima koji su debelo zagazili u tridesetu.

Studenti oprez: U pripremi stroži Zakon za mlađe vozače, ali i povoljnije cijene autoškola

Objavljeno 03.01.2017.

Skupina 'mladih' vozača redefinirana je tako da u nju potpadaju svi vozači do 24. godine života te svi vozači u prve dvije godine od stjecanja vozačke dozvole.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se